Creditcards vergelijken
Creditcards vergelijken
Creditcards vergelijken

Betalen met je creditcard via een App

Visa lanceert vanaf de nieuwe Samsung Galaxy telefoon een nieuwe betaalmogelijkheid. Vanaf heden kun je betalen met je smartphone bij de kassa.

Hoe werkt het betalen met je telefoon?

Het nieuwe product van Visa is in principe een App die je creditcard bevat, een soort van portemonnee App. Ze maakt hierbij gebruik van een NFC-chip (Near Field Communication) en alle kassa’s die beschikken over betaalmogelijkheden via NFC kunnen worden gebruikt voor het afrekenen met een mobiele telefoon. Visa’s PayWave App is vooralsnog te gebruiken met de Samsung telefoon, maar ook merken als HTC en Blackberry hebben telefoons met NFC. Ook deze telefoons zullen Visa’s App dus kunnen ondersteunen.

Niet alleen Visa, maar ook Mastercard heeft zijn eigen betaal-App. De zogenoemde MasterPass is het nieuwe product van Mastercard. Dit is een applicatie die het mogelijk maakt voor klanten af te rekenen zonder betaalpas. Vooralsnog is dit slechts in een geselecteerd aantal winkels mogelijk, en in de loop van dit jaar zal het ook naar Nederland komen. Ook is er een mogelijkheid om de MasterPass in al bestaande Apps te bouwen, zodat je zodoende ook kunt afrekenen op je telefoon.

Waarom kiezen voor betalen met je telefoon?

Het voornaamste voordeel voor het kiezen van een betaling per telefoon is dat je niet meer al je betaalkaarten mee hoeft te nemen alvorens een aankoop te effectueren. De MasterPass is op verschillende manieren te gebruiken, via de NFC-chip, maar ook via QR-codes bijvoorbeeld. Ook bestaan er mogelijkheden tot het opvragen van de rekeningen van de kaart, en het ontvangen van realtime notificaties met betrekking tot je creditcard.

Echter, in het begin zullen mensen hoogstwaarschijnlijk nog weifelachtig zijn tegenover dit idee. Stel je eens voor dat je je telefoon verliest, met daarbij dus ook je creditcard gegevens. Natuurlijk is dit alles vergrendeld met wachtwoorden, maar het blijft een risico. Toch denkt ABI Research dat in 2017, mede dankzij de samenwerking met Samsung, twee miljard apparaten met deze apparatuur zullen zijn uitgerust en worden gebruikt.

Bron: Emerce.nl