Creditcards vergelijken
Creditcards vergelijken
Creditcards vergelijken

Creditcardtoeslagen bij betalingen, waarom?

Het einde van creditcardtoeslagen in zicht?

Hoewel we tegenwoordig allemaal veel vaker met de creditcard betalen, en het betalen met cashgeld steeds minder wordt, blijken er toch gemene addertjes onder het gras te zitten bij de creditcardbetalingen. Het lijkt erop dat het vuile spelletje van banken en creditcardaanbieder binnenkort voor de laatste keer zal worden gespeeld.

Keus voor de creditcard vaak verplicht

De gemiddelde Nederlander die ervoor kiest om met zijn creditcard te betalen doet dit voor een besteding online, in het buitenland, voor concertkaartjes of voor andere zaken waarbij de enige betaalmogelijkheid de creditcard is. De klant kiest hiervoor, en opeens blijken er nog extra kosten te bestaan.

Vuil onderonsje tussen creditcardaanbieder en banken, de consument de dupe

Voor veel betalingen met de creditcard wordt er zowel door de creditcardaanbieder als door de banken een extra vergoeding gevraagd. Deze extra kosten worden vervolgens door de verkoper weer rechtstreeks doorgerekend naar de klant, en zo kan het dus zijn dat je bij de kassa €5,00 extra mag betalen omdat je je creditcard gebruikt. Deze extra kosten zijn eigenlijk een onderonsje tussen de banken en de creditcardaanbieder, zegt Europarlementariër Bas Eickhout. Immers, het zijn de consumenten die voor de uiteindelijke kosten opdraaien.

Verandering in zicht door maatregelen EU

Sinds enkele tijd is ook de Europese Unie hiermee bezig, en zij zijn druk aan het werk om verandering in de zaak te krijgen. Op 20 november 2012 is een eerste voorstel rond deze extra kosten aangenomen, en in de loop van 2013 zal de EU met meerdere voorstellen komen om deze extra kosten bij creditcardbetalingen terug te brengen, of zelfs helemaal af te schaffen.

Bronnen: emerce.nl/mogelijk-eu-verbod-extra-kosten-onlinebetalingen
nu.nl/toeslagen-creditcards-absurd-hoog