Creditcards vergelijken
Creditcards vergelijken
Creditcards vergelijken

Nationale Nederlanden komt met een Visa Creditcard

Nationale Nederlanden lanceert een Visa Card. Lees alles over deze Visa Card van Nationale Nederlanden.

NN creditcard: een ICS Card met een sausje

De Nationale Nederlanden Creditcard is relatief goedkoop slechts 20 euro per jaar. En daarbij is het eerste jaar gratis. De creditcard doet eigenlijk sterk denken aan de ASN creditcard. Ook deze is slechts 20 euro per jaar. Zowel de NN creditcard als de ASN creditcard worden door ICS Cards uitgegeven. Eigenlijk zijn Nationale Nederlanden en ASN Bank slechts doorgeefluiken, want de uitgifte is volledig in handen van ICS Cards. Daar is niets mis mee, want ICS Cards is als grootste Nederlandse creditcarduitgever ook heel bedreven in de uitgifte en het beheer van creditcards.
De NN creditcard biedt een klein extraatje. Per betaling wordt 10 cent over gemaakt naar de Linda Foundation. Ook dit is afgekeken van de ASN creditcard die een vergelijkbare dienst biedt. Het biedt natuurlijk net wat extra's wat de creditcard mogelijk leuk en interessant maakt. Toch is het de vraag hoeveel dit nu echt gaat opleveren voor deze goede doelen. Nederlanders gebruiken hun creditcard vaak maar een paar keer per jaar.

NN: een verzekeraar of bank?

Nationale Nederlanden is al jaren de bekendste Nederlandse verzekeraar. Maar Nationale Nederlanden wordt de laatste tijd steeds meer een bank. Dit heeft te maken met de recente afsplitsing van moederbedrijf ING Groep. Vanwege de Europese toezichthouders moest ING Bank splitsen. Nationale Nederlanden begeeft zich als gevolg hiervan steeds meer op de terreinen van het oude ING. Zo biedt Nationale Nederlanden sinds kort leningen en beleggingsrekeningen. Het is eigenlijk nog slechts een kwestie van wachten totdat Nationale Nederlanden een eigen betaalrekening lanceert. De lancering van deze creditcard is hiermee in ieder geval een stap in de goede richting om een volledige bank te worden.

Nationale Nederlanden Creditcard
ASN Visa