Creditcards vergelijken
Creditcards vergelijken
Creditcards vergelijken

Op vakantie met een prepaid creditcard, een verstandig idee?

Sinds een jaar of twee zijn er een flink aantal prepaid creditcards geïntroduceerd in Nederland. Maar, zijn deze creditcards ook geschikt om mee te nemen op vakantie?

Het voordeel van een prepaid creditcard is dat u altijd vooraf betaalt, waardoor geen BKR-toetsing nodig is. U heeft met een prepaid card meer controle over uw uitgaven. Bij thuiskomst wacht u geen onverwachte hoge creditcardrekening. Bij een prepaid creditcard heeft u wel te maken met een andere hoge rekening: de maandelijkse abonnementskosten. Bij de meeste prepaid creditcards gelden abonnementskosten van 3 euro per maand of meer: Exacard, DB Prepaid Mastercard, Mats Visa Card, Medius Card en GWK MasterCard Cash-Passport (bij inactiviteit). Alleen de Moneybookers MasterCard heeft beperkte kaarthouderkosten van slechts --mastercard/moneybookers-prepaid-mastercard/@prijs-- per jaar. Maar bij de Moneybookers MasterCard zit u weer vast aan een duur buitenlands telefoonnummer en een Engelstalige helpdesk.

Geld terugstorten kost ook geld. Heeft u geld overgehouden van uw reis, dan betaalt u meestal €2,50 om dit terug te storten naar uw bankrekening. Alleen de Moneybookers prepaid card rekent geen overschrijvingskosten.

U gaat op reis en wilt een ruim tegoed om uit te kunnen geven. Helaas hebben de meeste prepaid creditcards een te beperkt limiet van 1.000 euro. Opladen kan via bankoverschrijving of iDeal maar dat is op vakantie niet erg makkelijk te realiseren. Alleen de Mats Visa Card heeft een limiet van --visa/prepaid-mats-visa-card/@limiet--, wat wel voldoende is voor de meeste vakantiereizen.

Uiteraard, wilt u ook overal kunnen betalen met uw prepaid creditcard. Helaas worden prepaid creditcards niet overal geaccepteerd. Autohuurbedrijven accepteren bijvoorbeeld meestal geen prepaid creditcards.

Gezien de kosten en beperkingen van prepaid creditcards, concluderen wij: als u hiervoor in aanmerking komt, kies voor een reguliere creditcard. Zo kost de MasterCard Classic u slechts --mastercard/mastercard-classic/@prijs-- per jaar, en heeft u een ruime limiet van --mastercard/mastercard-classic/@limiet--.

Zie: Prepaid creditcards
Zie: Creditcard Vergelijken