Creditcards vergelijken
Creditcards vergelijken
Creditcards vergelijken

Prepaid MasterCard Classic ontketent revolutie

Prepaid MasterCard classic direct na lancering al de populairste prepaid card van Nederland. Het is eigenlijk ook de eerste prepaid creditcard van een grote Nederlandse financiƫle instelling, de ABN AMRO.

Prepaid MasterCard Classic

ICS-cards komt eindelijk met een eigen prepaid card. ICS Cards is onderdeel van ABN AMRO, en de grootste uitgever van creditcards in Nederland. De prepaid card is eigenlijk niet veel anders dan een prepaid versie van de zeer populaire MasterCard Classic. De kaart heet dan ook de Prepaid MasterCard Classic.
Omdat ICS Cards diverse keurmerken heeft voor klantgerichtheid zal deze Prepaid MasterCard vermoedelijk gaat hier op scoren. Daarnaast is er app en kun je gewoon opladen door een Nederlands bankrekening te gebruiken. Ook valt deze prepaid card onder het toezicht van de AFM en DNB.

Prepaid card het domein van de cowboys

Enkele jaren betrad Medius Card voor het eerst Nederland met een prepaid card. Al snel doken vele klachten op over deze creditcard. En daarbij ging het vaak over de service en niet eens over de hoge verborgen kosten. De uitgever bevond zich in Gibraltar wat uiteraard al snel vragen op roept. Het bedrijf ging eigenlijk vrij snel failliet.
Ook hierna betrad onder meer Exacard Nederland met een creditcard, ook met hoge kosten maar ook deze ging snel weer failliet. Hierna volgde het Nederlandse Mats Visa. Dit was eigenlijk de eerste Nederlandse uitgever. Maar ook deze stopte al weer gauw. Ook dit bedrijf was ineens niet langer telefonisch te bereiken en op brieven werd niet meer gereageerd.

Prepaid Card wordt eindelijk volwassen in Nederland

De serieuze prepaid card kwam van Moneybookers, de bekende Britse geldtransfer dienst. De kaart werd zo populair dat de prepaid werd ondergebracht in een apart bedrijf, Skrill. Skril biedt met de Skril MasterCard al enkele jaren een zeer degelijke prepaid card aan, zonder dat hier hoge verborgen kosten zijn. Tot op heden was Skrill dan ook veruit de populairste prepaid card van Nederland. We schatten dat Skrill Card ongeveer 50% van de markt in Nederland in handen heeft. Naar eigen zeggen is Skrill de grootste prepaid card uitgever van Europa.

Het is nu dus voor het eerst dat een serieuze Nederlandse speler in deze markt betreedt. In een land als Belgiƫ zijn al diverse grote banken actief met prepaid cards. Nederland lijkt hiermee dan ook een inhaalslag te maken.

Prepaid MasterCard Classic