Creditcards vergelijken
Creditcards vergelijken
Creditcards vergelijken

Creditcardschuld VS blijft stabiel

De creditcardschuld van Amerikanen is flink gedaald sinds het begin van de crisis. Maar alleen voor diegenen die doorlopend op de pof leven, het gemiddelde van alle Amerikanen blijft stabiel.

Amerikaanse huishoudens mét een pasjesschuld leven op een krediet van gemiddeld 15.611 dollar, volgens nieuwe cijfers van nerdwallet.com.

Dat is nog altijd een behoorlijk getal, maar het is flink geslonken. Kort na de uitbraak van de financiële crisis, begin 2009, bedroeg het kredietsaldo van huishoudens met een schuld nog gemiddeld 19.000 dollar. Veel gezinnen kwamen toen in de problemen door werkloosheid, waardoor het negatieve saldo steeg. Sinds 2011 is dit cijfer echter stabiel rond 15.500 dollar, ruim 14.300 euro.

Gemeten over alle huishoudens in de VS is de gemiddelde schuld 7.283 dollar. Ook dit getal is al enkele jaren vrij constant.

Ongeveer 46,5% van de Amerikaanse huishoudens leeft met creditcardrekeningen. De creditcard komt na de hypotheek en de studielening als grootste schuldvorm voor een Amerikaan.

De metingen zijn gedaan in januari 2015.

(Bron: nerdwallet.com)