Creditcards vergelijken
Creditcards vergelijken

Bunq Travel Card

De Bunq Travel Card is een betaalkaart waar je zelf geld op moet zetten. Het is geen echte creditcard, maar hij wordt wel aanvaard door autoverhuurders en hotels. Daarin onderscheidt deze kaart zich van alle andere prepaid betaalmiddelen.

De Travel Card is vooral bedoeld voor mensen die veel reizen. Zij profiteren van de gunstige wisselkoersen voor vreemde valuta en het ontbreken van een koersopslag.

Als je met andere Bunq-gebruikers reist, kun je in de app heel makkelijk gezamenlijke uitgaven bijhouden en eerlijk verdelen met Slice Groups.

Werkt als Mastercard

De Travel Card werkt als een Mastercard. Je kunt ermee betalen in webwinkels en op plaatsen waar je het Mastercardlogo ziet, overal ter wereld. Je moet zelf voldoende saldo op de kaart zetten. Dat kan met iDeal of een bankoverschrijving. 

De kaart heeft een eigen IBAN, maar dit is geen volwaardige bankrekening. Je kunt er geen overschrijvingen mee doen, alleen als je het volledige saldo wilt overboeken.

Hoe gaat aanvragen?

Je bestelt een Travel Card in de gratis Bunq-app, nadat je de identificatieprocedure hebt doorlopen.

Wat zijn de kosten?

Eenmalig kost de Travel Card 9,99 euro. Verder betaal je 99 cent per geldopname. Meer kosten zijn er niet. Je kunt de eenmalige kosten vermijden als je drie vrienden uitnodigt voor de Travel Card.

Bunq-klanten kunnen de Travel Card gratis krijgen binnen hun pakket. 

Speciale voordelen

  • Kaart met IBAN-nummer
  • Gratis opladen met iDeal of bankoverschrijving
  • Geschikt voor huurauto's en hotels
  • Geen wisselkoersopslag
  • Makkelijk kosten delen met Slice Groups
> Vraag de Bunq Travel Card hier aan

Wat moet ik verder weten?

Bunq communiceert graag met klanten via een forum: Bunq Together. Voor persoonlijke vragen is de bank ook bereikbaar via een chat in de app.

Na het downloaden van de app start een proefperiode van een maand. Hierna krijg je automatisch het betaalpakket Bunq Premium en worden er maandelijks kosten afgeschreven. Wil je dat niet, kies dan vóór het einde van de proefmaand voor alleen Travel Card. Dan blijft het account gratis.

Betalen op internet

Een bestelling bij een Nederlandse webshop kun je betalen met de Travelcard (Mastercard). Betalen met iDeal kan niet.


Belangrijkste kenmerken
Prijs per jaar€ 0,-
KaarttypeMasterCard
Aanschafkosten€ 9,99
Oplaadkosten€ 0,-
Kosten geld opnemen€ 0,99
Wisselkoersopslag0,00 %
Spaarrente0,00 %
UitgeverBunq
BankonafhankelijkJa
Leeftijd18