De R42 betaalpas is een gratis Maestrocard die is gekoppeld aan een gratis betaalrekening bij Openbank. Je kunt er overal in Nederland en op heel veel plaatsen in het buitenland mee betalen en geld pinnen.

Wil je liever (ook) een Mastercard, dan kun je die aanschaffen tegen betaling van 1,99 euro verzendkosten. De Mastercard wordt in het buitenland uitstekend geaccepteerd. En je hebt de Mastercard nodig als je op internet wilt betalen. Hiervoor kun je ook de gratis virtuele eCommerce Card gebruiken.

Met de R42 betaalpas betaal je van het saldo op de bijbehorende betaalrekening. Hierop kun je bijvoorbeeld je salaris laten storten en je kunt er ook zelf geld naar overmaken vanaf een andere bankrekening.

Betalen buiten de eurozone kost 1,5 procent, boven op de wisselkoers. Je kunt deze opslag vermijden door reisvoordelen in te schakelen. Dat kost 7,99 euro per maand en je kunt dit per maand aan- en uitzetten.

Met deze reisvoordelen kun je ook in het buitenland vijf keer per maand zonder kosten contant geld opnemen. Verder profiteer je van verzekeringen voor op reis. Onder andere repatriëring, medische kosten, diefstal van bagage en bagage- en vluchtvertraging zijn gedekt tot een bepaald maximum.

Speciale voordelen

  • Eventueel met gratis spaarrekening
  • Beheer in welke landen je betaalpas geldig is
  • Korting op reizen, tickets en mode
  • Automatisch doneren aan goede doelen
  • Nederlandstalige, telefonische klantenservice

- Onze score: 7,9

Door Redactie Creditcardvergelijking

Belangrijkste kenmerken


Prijs per jaar€ 0,-
KaarttypeMaestro (of Mastercard voor €1,99)
Wijze van betalenvooraf
Aanschafkosten€ 0,-
Oplaadkosten€ 0,-
Kosten geld opnemen€ 0,- (eerste 5 opnames p.m.)
Inactiviteitskosten€ 0,-
Wisselkoersopslag1,50 %
Spaarrente0,00 %
UitgeverOpenbank
BankonafhankelijkNee
Jaarlijkse kosten indicatie€ 0,-
Opzeggen€ 0,00
Leeftijd18
Waardering creditcard7,90

» Bezoek website


> Vraag de Openbank R42 betaalpas hier aan


Wat moet ik verder weten?

Openbank is onderdeel van de Spaanse bank Santander. Je IBAN-nummer begint daarom met ES. Je kunt een IBAN van Openbank op dezelfde manier gebruiken als een Nederlandse betaalrekening. Je saldo is tot 100.000 euro beschermd door het Europese garantiestelsel.