Creditcards vergelijken
Creditcards vergelijken

Over deze vergelijking

Vergelijk giftcards

Een giftcard is een cadeaubon in de vorm van een prepaid creditcard. Vergelijk giftcards die je online kunt bestellen en waarmee de ontvanger overal kan betalen.

Sorteer op:
Product
Omschrijving
Score en jaarbijdrage
Getsby Mastercard Giftcard

Getsby Mastercard Gift Card

Cadeau-creditcard voor familie, vrienden of zakenrelaties, met persoonlijke wenskaart erbij. Werkt wereldwijd als Mastercard.

ratingImage

1e jaar € 0,-2e jaar € 0,-

» Meer info
Their Perfect Gift Mastercard

Their Perfect Gift Mastercard

Giftcard met persoonlijke of zakelijke boodschap, ook in Britse ponden verkrijgbaar. Briefkaart met tekst en foto meesturen is mogelijk.

ratingImage

1e jaar € 0,-2e jaar € 0,-

» Meer info
Giftcard

Giftcard

Verkrijgbaar als Mastercard en Visa in vijf munten. De kaart zelf bedrukken en een videoboodschap meesturen is mogelijk.

ratingImage

1e jaar € 0,-2e jaar € 0,-

» Meer info

Wat is een giftcard?

Een giftcard is een eenmalig oplaadbare prepaid creditcard die je cadeau geeft aan iemand. De ontvanger kan er vervolgens zelf iets mee kopen.

De kaart werkt als Mastercard of Visa, dus hij of zij kan er wereldwijd mee betalen in webshops, winkels en restaurants.

Een giftcard wordt ook vaak gebruikt als geschenk aan werknemers of relaties. Giftcards zijn verkrijgbaar vanaf 10 euro tot ongeveer 350 euro. Er is keuze uit verschillende bedragen.

Meestal kun je een persoonlijke boodschap meesturen of zelfs een foto laten afdrukken op het pasje.

Hoe werkt een giftcard?

De ontvanger moet de kaart eerst online activeren voordat hij ermee kan betalen in winkels en webshops.

Sommige giftcards hebben een pincode, andere niet. Met een giftcard kun je geen contant geld opnemen. Opnieuw opladen of saldo bijstorten is ook niet mogelijk.

Giftcards zijn wel vaak in verschillende muntsoorten verkrijgbaar. Je kunt er dus ook iemand in het buitenland mee verrassen.

Waar moet ik op letten?

Giftcards hebben een vervaldatum. Deze staat afgedrukt op het pasje. Zodra de kaart wordt geactiveerd, treedt er echter een nieuwe houdbaarheidsdatum in werking.

Je moet het saldo dan binnen een bepaalde tijd spenderen, bijvoorbeeld een halfjaar. Daarna worden er kosten voor niet-gebruik afgeschreven. Meestal elke maand een beetje, maar dit verschilt per kaart.

In de reviews staan deze beperkte houdbaarheid en afschrijfkosten vermeld. Er wordt nooit meer afgeschreven dan wat er op de kaart staat.

Houd er ook rekening mee dat de kaart activeren meestal geld kost. Er gaat voor de gebruiker dus altijd een klein bedrag van het cadeausaldo af.

Moet het volledige saldo worden uitgegeven?

Meestal moet het saldo op de kaart volledig gespendeerd worden. Maar bij sommige giftcards is het mogelijk om een restantbedrag over te schrijven naar je bankrekening. Of naar een nieuwe giftcard.