Creditcards vergelijken
Creditcards vergelijken
Creditcards vergelijken

ICS en Vodafone onthullen eerste mobiele creditcard

Betalen met een virtuele creditcard op je smartphone is vanaf nu ook mogelijk in Nederland.

Creditcarduitgever ICS onthult deze week zijn eerste zogenaamde mobiele creditcard, samen met belbedrijf Vodafone. Het is een softwarevariant van de Visa World Card.

Deze creditcard zit dan virtueel in een app op je mobiele telefoon, de Vodafone Wallet. Dat is een digitale portemonnee voor betaalpasjes en spaarkaarten, maar dan alleen voor klanten van provider Vodafone.

De mobiele creditcard is dus ook nog alleen beschikbaar voor houders van een Visa World Card met een Vodafone-abonnement. Ook moeten zij in het bezit zijn van een Androidtelefoon met NFC-chip, bijvoorbeeld een recente smartphone van Samsung, HTC of Sony.

NFC staat voor near field communication. Dat is een technologie die het mogelijk maakt om te betalen door de mobiele telefoon vlak voor een NFC-betaalterminal te houden. Steeds meer winkels krijgen zo'n terminal.

"Net zo veilig als gewone creditcard"

Deze manier van betalen werkt voor bedragen tot en met 25 euro. Bij hogere bedragen moet je een pincode invoeren, evenals bij elke derde betaling tot en met 25 euro. Dat is uit veiligheidsoverwegingen.

Maar volgens Jeroen Bosch van Rosenthal, directeur van ICS Europa, is betalen met de mobiele creditcard net zo veilig als met de pinpas en de gewone creditcard. "Het systeem maakt gebruik van dezelfde technologie en betalingen worden verwerkt via hetzelfde netwerk", licht hij toe. "Elke betaling is beveiligd met een unieke beveiligingscode die niet kan worden hergebruikt voor latere transacties."

ICS (International Card Services) is marktleider in het uitgeven van creditcards in Nederland.

Creditcardvergelijking, april 2017)