Creditcards vergelijken
Creditcards vergelijken

Bunq Travel Card

De Bunq Travel Card is een creditcard waar je zelf geld op moet zetten. Niet echt een creditcard dus, maar de kaart wordt wel geaccepteerd door autoverhuurbedrijven en hotels. Daarin onderscheidt deze kaart zich van andere prepaidkaarten.

De Travel Card is vooral bedoeld voor mensen die veel reizen. Zij profiteren van de gunstige wisselkoersen voor vreemde valuta en het ontbreken van een koersopslag.

Als je met andere Bunq-gebruikers reist, kun je in de app heel makkelijk gezamenlijke uitgaven bijhouden en eerlijk verdelen met Slice Groups.

De Travel Card werkt als een Mastercard. Je kunt ermee betalen in webwinkels en op plaatsen waar je het Mastercardlogo ziet, overal ter wereld. Je moet zelf voldoende saldo op de kaart zetten, bijvoorbeeld met iDeal of door een bankoverschrijving. De kaart heeft een eigen IBAN.

Hoe gaat aanvragen?

Je bestelt een Travel Card in de gratis Bunq-app, nadat je de identificatieprocedure hebt doorlopen.

Wat zijn de kosten?

Eenmalig kost de Travel Card 9,99 euro. Verder betaal je 99 cent per geldopname. Meer kosten zijn er niet. Je kunt de eenmalige kosten vermijden als je drie vrienden uitnodigt voor de Travel Card.

Bunq-klanten kunnen de Travel Card gratis krijgen binnen hun pakket. 

Speciale voordelen

  • Kaart met IBAN-nummer
  • Gratis opladen met iDeal of bankoverschrijving
  • Geschikt voor huurauto's en hotels
  • Geen wisselkoersopslag
  • Makkelijk kosten delen met Slice Groups
> Vraag hier de Bunq Travel Card aan!

Wat moet ik verder weten?

Bunq communiceert graag met klanten via een forum: Bunq Together. Voor persoonlijke vragen is de bank ook bereikbaar via een chat in de app.

Na het downloaden van de app start een proefperiode van een maand. Hierna krijg je automatisch het betaalpakket Bunq Premium en worden er maandelijks kosten afgeschreven. Wil je dat niet, kies dan vóór het einde van de proefmaand voor alleen Travel Card. Dan blijft het account gratis.


Belangrijkste kenmerken
Prijs per jaar€ 0,-
Wijze van betalenVooraf
Aanschafkosten€ 9,99
Oplaadkosten€ 0,-
Inactiviteitskosten€ 0,-
Kosten geld opnemen€ 0,99
Wisselkoersopslag0,00 %
Spaarrente0,00 %
Opzeggen€ 0,-
UitgeverBunq
BankonafhankelijkJa
Jaarlijkse kosten indicatie€ 3,33