Creditcards vergelijken
Creditcards vergelijken

Voor wie is een creditcard ideaal?

Creditcards vergelijken

Creditcards bieden veel extra voordelen die een gewone bankpas niet biedt. Voor twee soorten gebruikers is de creditcard echt ideaal: internetgebruikers en reizigers.

Internetgebruikers

Voor veel internetgebruikers is een creditcard noodzakelijk. In veel internetwinkels, zeker in de VS, kan alleen betaald worden met creditcard. Ook in Nederland is vaak een creditcard noodzakelijk, denk bijvoorbeeld aan het kopen van een vliegticket bij Easyjet.

Maar ook als een creditcard niet per se nodig is, kan het beter zijn om te betalen met een creditcard: je aankopen zijn verzekerd en je betaling wordt pas aan het eind van de maand verricht.

Bovendien worden creditcardtransacties meestal direct afgehandeld. Dit betekent dat je met een creditcardbetaling het product vaak eerder ontvangt.

Reizigers

Veel bankpassen worden in het buitenland onvoldoende geaccepteerd. Visa, Mastercard en American Express zijn wereldwijd vertegenwoordigd. Daarom zijn creditcards veel meer geaccepteerd.

Ook bieden creditcardorganisaties een heel goede service - juist ook als je in het buitenland bent. Bij het verliezen van de kaart word je snel geholpen met een nieuwe kaart.

Daarnaast zijn er vaak ook andere voordelen. Zo hebben veel kaarten een aanvullende reisongevallenverzekering en zijn er aan betalingen geen transactiekosten verbonden.

(© Creditcardvergelijking)