Creditcards vergelijken
Creditcards vergelijken
Creditcards vergelijken

3V onthult nieuwe prepaid Visacard: Pay2d

Creditcarduitgever 3V Benelux stopt deze maand met de 3V Card en de 3V Voucher. Beide Visa-betaalproducten worden vanaf 15 september niet meer uitgegeven. In de plaats komt een nieuwe betaalkaart met de naam Pay2d.

De 3V Card was de eerste prepaid Visakaart van Nederland. Omdat je er maximaal 2.500 euro op kunt storten in een jaar, zijn de gebruiksmogelijkheden beperkt. Het virtuele broertje, de 3V Voucher, is een prepaid Visa-creditcard in digitale vorm, bedoeld voor kleine online aankopen zoals games, apps of cadeaus.

Wie een 3V Card of Voucher in zijn bezit heeft, kan er na 1 november 2016 nergens meer mee betalen. Een 3V Voucher activeren is nog mogelijk tot 1 oktober.

Staat er nog geld op je 3V Card of Voucher, dan mag je dat terugboeken naar je bankrekening. Na 1 november kan dat alleen nog via de klantenservice van 3V.

Nieuwe prepaid Visacard: Pay2d

Het saldo overschrijven kan echter ook naar de nieuwe Pay2d Card. Huidige bezitters van de 3V Card krijgen deze kaart vanzelf aangeboden.

De Pay2d is net als de 3V Card een goedkope prepaid Visacard. De nieuwkomer beschikt echter ook over V Pay, de pinpasfunctie van Visa die ook al op bankpassen van SNS zit. Zo kun je in vrijwel alle winkels betalen met je tegoed.

Daarnaast wordt het mogelijk om de kaart met een bijhorend IBAN-nummer aan te vragen, zodat je er ook geld van anderen op kunt ontvangen. Zelf opwaarderen gaat via Ideal of een bankoverschrijving.

Waarschijnlijk komen de eerste kaarten in oktober uit. Een exemplaar reserveren is al mogelijk op pay2d.nl.

De Pay2d gaat een tientje kosten in aanschaf. Voor 3V Card-bezitters die willen overstappen is de kaart gratis. Limieten en gebruikskosten zijn nog niet bekend.

(door Ton Hermans, 7 september 2016)