Dienstverleningsdocument

 

Wie zijn wij?

Creditcardvergelijking.nl wordt gemaakt door internetbureau Netcapital in Amersfoort. Wij ordenen productinformatie die voor iedereen te vinden is op websites van financieel dienstverleners. 

U kunt deze website gebruiken als hulpmiddel bij uw zoektocht naar een creditcard. Voor specifieke vragen over creditcards moet u zich wenden tot de desbetreffende creditcarduitgever

Wij geven geen individueel advies en hebben ook geen inzicht in de aanvraagprocedure of het beheer van uw creditcard. We beschikken dus nooit over uw persoonlijke gegevens, ook niet als u via onze website een creditcard aanvraagt of hebt aangevraagd.

Wat doen wij voor u?

Via deze website kunt u in Nederland uitgegeven creditcards zelf met elkaar vergelijken. Wij gebruiken hiervoor de algemeen toegankelijke informatie van de verschillende aanbieders. Met sommige uitgevers werken we samen. Van hun creditcards hebben we altijd de meest up-to-date informatie, zoals tarieven en nieuwe voordeelacties.

Wat wij tonen is echter altijd slechts een samenvatting. U moet zelf de algemene voorwaarden van een product lezen voordat u het aanvraagt. Deze voorwaarden vindt u op de website van de creditcarduitgever.

Hoe moet u de creditcards vergelijken?

U bepaalt eerst zelf wat belangrijk voor u is aan een creditcard. Via een zoekterm of het klikken op een productcategorie komt u bij een overzicht van relevante creditcards. Deze creditcards kunt u vervolgens zelf beoordelen. Dat doet u door onze reviews te lezen en de vermelde eigenschappen van het product te vergelijken.

Wij tonen zo veel mogelijk producten die op uw zoektocht aansluiten. De volgorde van weergave gebeurt op basis van de match met de gekozen zoekterm, plus de kwaliteit en de populariteit van het product. De populariteit bepalen we aan de hand van het aantal aanvragen. Voor de kwaliteit houden we rekening met waarderingen en klachten van gebruikers en andere inzichten. Ook het waardecijfer bij de producten komt op deze manier tot stand.

Aanvragen van een creditcard

Besluit u een creditcard aan te vragen, dan wordt u doorgelinkt naar de website van de door u gekozen aanbieder. Daar vindt ook de daadwerkelijke aanvraag plaats. Wij bemiddelen niet tijdens de aanvraagprocedure en hebben ook geen inzicht in uw persoonlijke of financiële gegevens. Het aanvragen van het product doet u zelf en hiervoor bent u dus ook zelf volledig verantwoordelijk.

Creditcardvergelijking is geen helpdesk!

Als u vragen of klachten hebt over een bepaald product, moet u zich wenden tot de desbetreffende creditcarduitgever. Hij is het vaste aanspreekpunt voor uw creditcard. Deze website levert geen klantenservice of financieel advies. Maar u mag ons uiteraard wel algemene vragen stellen. Ook suggesties voor verbetering van onze website zijn welkom.

Hoe volledig is onze vergelijking?

We vergelijken naar schatting 95% van alle Nederlandse creditcards. Voor de meeste van deze creditcards ontvangen wij een vergoeding, zodra er een kaart via onze website wordt aangevraagd. Wij vermelden dus zowel de producten van de aanbieders waarmee we een samenwerking hebben als creditcards van andere aanbieders waarvan wij vinden dat zij een plek op de website verdienen.

Creditcardvergelijking.nl werkt samen met de volgende kaartuitgevers: American Express, International Card Services, De Bijenkorf, ANWB, Knab en Qander (voorheen Lasercards).

Welke creditcards vermelden we niet?

Creditcards die ontbreken op deze website zijn vooral betaalproducten die gekoppeld zijn aan grote bedrijven zoals BMW en Volkswagen. We vinden dat dergelijke creditcards te specifiek verbonden zijn met deze organisaties. 

We streven er uiteindelijk naar om voor elk type creditcard de meest relevante kaarten te tonen.

Hoe krijgen wij inkomsten?

Wanneer u via onze website een creditcard bestelt, ontvangen wij hiervoor vaak een eenmalige vergoeding van de creditcardmaatschappij. Maar alleen als wij een samenwerking hebben met deze aanbieder. Bij sommige aanbieders geldt een vergoeding per doorgeschakelde websitebezoeker.

Is Creditcardvergelijking onafhankelijk?

Creditcardvergelijking is geen onderdeel van enige bank of creditcardmaatschappij. Deze website probeert met zo veel mogelijk aanbieders afspraken te maken en de verschillen in vergoeding klein te houden om zo de onafhankelijkheid te waarborgen.