Creditcards vergelijken
Creditcards vergelijken

Gesponsorde koppelingen

Virtuele creditcards

Virtuele creditcards zijn geschikt voor kleine online betalingen.

Sorteer op:
Product
Omschrijving
Score en jaarbijdrage
creditcard

Mywirecard virtuele Mastercard

Voordelig en prima geschikt voor kleine eenmalige transacties, bijvoorbeeld mobiele aankopen.

ratingImage

1e jaar € 0,-2e jaar € 0,-

» Meer info
creditcard

Net+ Prepaid Mastercard

Virtuele Mastercard met een optie voor een fysieke pas. Geen Nederlandse ondersteuning.

ratingImage

1e jaar € 0,-2e jaar € 0,-

» Meer info

Wat is een virtuele creditcard?

Met een virtuele creditcard doe je veilig online aankopen. Je hoeft geen bank- of andere persoonlijke gegevens in te voeren en blijft dus anoniem.

Hierbij gebruik je geen pasje maar een eenmalig nummer. Dat maakt je betaling meteen al een stuk veiliger. Meestal geldt er ook een heel lage uitgavenlimiet. Ook dit verkleint de kans op berovingen.

In feite is het geen creditcard. Je krijgt immers geen lening of krediet maar betaalt de bestedingswaarde van de virtuele kaart zelf volledig vooraf.

Er bestaan meerdere vormen van virtuele creditcards. Of je koppelt ze aan uw eigen Visakaart of Mastercard, of je kiest voor een prepaid creditcard.

Meer weten?

Hoe werkt een virtuele creditcard?

De virtuele prepaidkaart werkt grotendeels op dezelfde manier als een gewone prepaidkaart. Je krijgt echter geen pas, alleen een nummer met een beperkte geldwaarde: bijvoorbeeld 100 euro. Meer kun je er dan niet mee uitgeven.

Dit heeft voordelen. Zo voorkom je grote bedragen op de rekening, en je kunt ook niet rood komen te staan. De virtuele kaart is wel alleen te gebruiken op internet, niet in winkels en niet bij een geldautomaat.

Je ziet de gegevens van de kaart in een online account. Toch is het vaak mogelijk om ook een fysieke kaart te krijgen. Deze kun je dan bijvoorbeeld gebruiken in restaurants. De gebruikskosten van een fysieke prepaidkaart liggen wel beduidend hoger. Maar je kunt er ook meer mee uitgeven.

Virtuele betaalkaarten zijn dan ook vooral bedoeld voor kleine en anonieme aankopen op internet. Ook voor minderjarigen zijn ze geschikt.

Lees verder