Creditcards vergelijken
Creditcards vergelijken

Over deze vergelijking

Goedkope creditcards

Creditcards vergelijken

Vergelijk goedkope en eenvoudige creditcards.
Kies voor zo'n creditcard als je hem niet vaak zult gebruiken.

Sorteer op:
Product
Omschrijving
Score en jaarbijdrage
Visa World Card

Visa World Card

Al jaren de populairste Visa-card. Profiteer van een goede klantenservice tegen een prima prijs.

1e jaar gratis
ratingImage

1e jaar € 0,-2e jaar € 36,50

» Meer info
mastercard classic

Mastercard Classic

Kost weinig per jaar, heeft een ruime limiet en prima service. Zonder speciale voordelen waar je toch geen gebruik van maakt.

1e jaar gratis
ratingImage

1e jaar € 0,-2e jaar € 20,-

» Meer info
holland visa card

Holland Visa Card

Visa-kaart met lage jaarlijkse kosten. Werkt wereldwijd en biedt ook een aankoopverzekering.

1e jaar gratis
ratingImage

1e jaar € 0,-2e jaar € 36,-

» Meer info
anwb visa

ANWB Visa Classic Card

Heel voordelige en degelijke Visa-card speciaal voor ANWB-leden. Je betaalt slechts €14,50 per jaar.

ratingImage

1e jaar € 16,-2e jaar € 16,-

» Meer info
bijenkorf card

De Bijenkorf Card

Klantenkaart die tegelijk functioneert als creditcard. Spaar met elke besteding voor geschenken, ook buiten de Bijenkorf. 

ratingImage

1e jaar € 16,502e jaar € 18,50

» Meer info
asn bank visa

ASN Creditcard

Per besteding help je mee aan een van de duurzame projecten van de ASN Bank.

ratingImage

1e jaar € 16,882e jaar € 22,50

» Meer info
ohra visa

Ohra Visa Card

Degelijke Visa-kaart, uitgegeven door International Card Services. Relatief voordelig, maar zonder veel extra's.

ratingImage

1e jaar € 17,502e jaar € 17,50

» Meer info
skrill prepaid creditcard

Skrill Prepaid Mastercard

Relatief goedkope prepaidcard. Je betaalt altijd vooruit. Prepaidcards worden wel minder vaak geaccepteerd.

ratingImage

1e jaar € 10,-2e jaar € 10,-

» Meer info

Belangrijkste kosten van een creditcard

Voor veel mensen bestaan de kosten van een creditcard vooral uit de jaarlijkse kaarthouderbijdrage. Bijna alle creditcards worden automatisch ieder jaar verlengd. Elk jaar betaal je een soort abonnementsprijs.

Gratis creditcards bestaan helaas niet. Wel zijn sommige creditcards gratis in het eerste jaar of halfjaar. Pas daarna betaal je de jaarbijdrage.

Ook kunnen creditcards 'gratis' worden aangeboden als onderdeel van een betaalpakket bij een bank. Je hoeft dan niet bij te betalen voor de kaart. 

Je zit nooit vast aan een creditcard. Opzeggen kan op elk moment, je hoeft geen heel jaar vol te maken. Wel gelden voordeelaanbiedingen en welkomstcadeaus meestal alleen als je de kaart wél een heel jaar aanhoudt.

Naast de jaarbijdrage kunnen er nog andere kosten worden gemaakt met een creditcard. Dat gebeurt in de volgende situaties:

  • Je neemt contant geld op via een pinautomaat. De kosten hiervan bedragen enkele euro's en liggen bijna altijd hoger dan bij pinnen met je bankpas. Contant geld pinnen met je creditcard doe je alleen in noodgevallen.
     
  • Je betaalt in vreemde valuta, bijvoorbeeld Amerikaanse dollars. De dollars worden dan omgerekend naar euro's. Daarvoor betaal je een opslag van 1 tot 2%, de zogenoemde wisselkoersopslag. Zolang je in de eurozone blijft, krijg je hier echter niet mee te maken. 
     
  • Je kiest voor gespreid terugbetalen van je maandelijkse creditcardrekening. Je betaalt dan iedere maand rente over je uitstaande saldo. Als je elke maand de rekeningen volledig voldoet, dan betaal je geen rente. Lees meer hierover in de vergelijking van creditcards met lage rente. Gebruik dit met mate.

Zijn creditcards wel of niet duur?

Creditcards hebben de naam dat ze duur zijn. Dit beeld is niet helemaal correct. Alleen sommige transacties met de creditcard kunnen kostbaar zijn, zoals geld pinnen en lenen.

Wanneer je een creditcard alleen gebruikt voor reguliere betalingen en je de maandelijkse rekeningen altijd op tijd voldoet, hoeft een creditcard helemaal niet duur te zijn. Je hebt dan meestal alleen te maken met de jaarlijkse kaartkosten (de jaarbijdrage).

Voor sommige creditcards bedragen deze jaarkosten nauwelijks meer dan een tientje. Veel creditcards zijn het eerste jaar bovendien gratis, je hoeft de bijdrage dan tijdelijk niet te betalen. Bijna alle creditcards op deze site kun je ook zonder kosten weer opzeggen. Dat kan op ieder moment.

Om voor een creditcard in aanmerking te komen, moet je wel voldoende inkomen hebben. Denk aan netto 1.150 euro per maand, na aftrek van de huur- of hypotheekkosten van je woning.


Lees ook: Waarom is lenen met een creditcard zo duur?