Ton Hermans

Creditcardvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Wat deze creditcard bijzonder maakt, is dat je er ook miles mee spaart zonder dat je in een vliegtuig stapt. Je krijgt namelijk mijlen bij elke besteding met de kaart. 

Bij iedere euro die je betaalt, ontvang je 0,8 mile. Dat wordt 1 mile per euro wanneer je een vlucht boekt bij de KLM of Air France, of een auto huurt bij Hertz. 

De gespaarde miles zijn ook in te wisselen voor tickets bij Transavia.com. Vanaf rond de 6.000 mijlen vlieg je hiermee naar bestemmingen als Venetië of Zürich. Overigens zijn voor veel vertrekdata aanzienlijk meer miles nodig.

Als je deze kaart aanvraagt, moet je ook je bruto jaarinkomen opgeven. De creditcard heeft geen vaste bestedingslimiet. Je bestedingsruimte kan meebewegen met je uitgavenpatroon en je lidmaatschapsduur.

Een nadeel is dat American Express-creditcards in Nederland niet overal worden aanvaard. 

Speciale voordelen

  • Punten sparen met elke besteding
  • KLM-tickets betaal je kosteloos in 3 termijnen
  • Een tweede en derde kaart kosten niets
  • Wereldwijd hulp bij verlies of diefstal

Bekijk ook de Flying Blue Gold Card.

- Onze score: 7,4

Door Redactie Creditcardvergelijking

Belangrijkste kenmerken


Prijs per jaar€ 75,-
Extra kaart€ 0,-
Bestedingslimiet-
Wijze van betalenAchteraf
Gespreid betalen mogelijk?Nee
Rente bij gespreid betalen-
Kosten geld opnemen3,50 % (min. € 4,50)
Wisselkoersopslag2,50 %
Spaarrente0,00 %
UitgeverAmerican Express
BankonafhankelijkJa
Waardering creditcard7,40

» Bezoek website


> Vraag de Flying Blue Silver Card hier aanWat zijn de voordelen van deze creditcard?

Een heel nuttig voordeel is dat vliegtickets van KLM en Air France in drie termijnen kunnen worden betaald, zonder extra kosten. Ook zeer praktisch is dat er geen vaste bestedingslimiet zit op deze creditcard en dat je niet gebonden bent aan een bank.

Hoe gaat het mijlen sparen?

Je spaart miles per bestede euro. Geef je in de supermarkt 100 euro uit met je creditcard, dan spaar je 80 mijlen. Spendeer je die 100 euro bij KLM, Air France of Hertz, dan verdien je 100 mijlen.

Heeft deze creditcard nadelen?

American Express wordt beperkt aanvaard, vooral in Nederland. Daarnaast is het jaarlijks bedrag dat je moet betalen voor de kaart relatief hoog. Gespreid betalen van de rekening is niet mogelijk.