creditcardvergelijking.nl
HomeAmerican Express American Express Flying Blue Silver Card

 Flying Blue American Express Silver Card   aanvragen

american express flying blue creditcard

Wat deze creditcard bijzonder maakt, is dat u er ook airmiles mee spaart zonder dat u in een vliegtuig stapt. U krijgt namelijk vliegmijlen bij elke besteding met de kaart. 

Vliegmijlen sparen

Bij iedere euro die u betaalt, ontvangt u 0,8 airmile. Dat wordt 1 airmile per euro wanneer u een vlucht boekt bij de KLM of Air France, of een auto huurt bij Hertz. American Express noemt deze airmiles overigens awardmiles.

De gespaarde airmiles zijn ook in te wisselen voor tickets bij Transavia.com. Vanaf 5.000 mijlen vliegt u hiermee naar zonnige bestemmingen zoals de Canarische Eilanden en de Middellandse Zee, of naar de skipiste.

Een nadeel is dat American Express-creditcards in Nederland niet overal worden aanvaard. Ook moet uw jaarinkomen minstens €23.000 zijn wilt u deze kaart aan kunnen vragen.

Tijdelijke actie

U krijgt 2.500 mijlen cadeau als u er binnen een maand 100 euro mee uitgeeft.

Speciale voordelen

  • Punten sparen met elke besteding
  • Tickets van KLM en Air France betaalt u kosteloos in 3 termijnen
  • De kaart is het eerste jaar gratis
  • Wereldwijd hulp bij verlies of diefstal

Bekijk ook de Flying Blue Gold Card.

> De Flying Blue Silver Card hier aanvragen!

Hoe gaat het mijlen sparen? 

U spaart vliegmijlen per bestede euro. Geeft u €100 uit met uw creditcard in de supermarkt of bij het tankstation, dan spaart u 80 mijlen. Geeft u die €100 uit bij KLM, Air France of Hertz, dan spaart u 100 mijlen. Deze kaart is gekoppeld aan het Flying Blue-programma van KLM. Daar spaart u dus ook punten voor als u gewoon met de creditcard afrekent. 

Welke nadelen heeft deze creditcard? 

American Express wordt beperkt aanvaard, vooral in Nederland. Daarnaast is het jaarlijks bedrag dat u moet betalen voor de kaart relatief hoog. Gespreid betalen van de rekening is in principe niet mogelijk, deze moet aan het eind van de maand volledig worden voldaan. Gespreid betalen kan wel met deze creditcard wanneer u de dienst Payselector van American Express aanvraagt.

Welke extra voordelen heeft deze creditcard? 

Gespaarde punten worden na iedere aankoop met 20 maanden verlengd, ze zijn dan langer geldig. Ook is het toegestaan om te sparen met de gratis extra kaarten die u kunt aanvragen voor bijvoorbeeld uw partner. Tot slot kunt u vliegtickets van KLM in termijnen terugbetalen zonder dat u daar rente voor betaalt. 
 
Samengevat is deze creditcard vooral interessant voor reizigers die het maximum willen halen uit het Flying Blue-lidmaatschap van KLM.

> De Flying Blue Silver Card hier aanvragen!

Belangrijkste kenmerken
Prijs per jaar€75
Bestedingslimietgeen
Extra kaart€0
Wijze van terugbetalenmaandelijks
Gespreid betalen mogelijk?nee
Rente bij gespreid betalen-
Kosten geld opnemen3,5% (min. €4,50)
Wisselkoersopslag2,3%
Spaarrente0%
UitgeverAmerican Express
» Bezoek website

Andere bezoekers bekeken ook

Mastercard Classic
1e jaar gratis + €25 cadeau
ANWB Visa Card
Win een reischeque van €4.500!
Visa World Card
1 jaar gratis en €50 cadeau
Visa World Panda Card
1 jaar gratis en €50 cadeau