Creditcards vergelijken
Creditcards vergelijken

Flying Blue American Express Silver Card

Wat deze creditcard bijzonder maakt, is dat u er ook airmiles mee spaart zonder dat u in een vliegtuig stapt. U krijgt namelijk vliegmijlen bij elke besteding met de kaart. 

Bij iedere euro die u betaalt, ontvangt u 0,8 airmile. Dat wordt 1 airmile per euro wanneer u een vlucht boekt bij de KLM of Air France, of een auto huurt bij Hertz. American Express noemt deze airmiles overigens awardmiles.

De gespaarde airmiles zijn ook in te wisselen voor tickets bij Transavia.com. Vanaf 5.000 mijlen vliegt u hiermee naar zonnige bestemmingen zoals de Canarische Eilanden en de Middellandse Zee, of naar de skipiste.

Een nadeel is dat American Express-creditcards in Nederland niet overal worden aanvaard. Ook moet uw jaarinkomen minstens €23.000 zijn wilt u deze kaart aan kunnen vragen.

Tijdelijke actie

U krijgt 2.500 mijlen cadeau als u binnen een maand 100 euro uitgeeft met de creditcard. Daarnaast is de kaart het eerste jaar gratis.

Speciale voordelen

  • Punten sparen met elke besteding
  • KLM-tickets betaalt u kosteloos in 3 termijnen
  • De kaart is het eerste jaar gratis
  • Een tweede en derde kaart kosten niets
  • Wereldwijd hulp bij verlies of diefstal

Bekijk ook de Flying Blue Gold Card.

> Vraag de Flying Blue Silver Card hier aan!

Wat zijn de voordelen van deze creditcard?

Een heel nuttig voordeel is dat vliegtickets van KLM en Air France in drie termijnen kunnen worden betaald, zonder extra kosten. Ook zeer praktisch is dat er geen bestedingslimiet zit op deze creditcard en dat u niet gebonden bent aan een bank.

Hoe gaat het mijlen sparen?

U spaart airmiles per bestede euro. Geeft u in de supermarkt 100 euro uit met uw creditcard, dan spaart u 80 mijlen. Spendeert u die 100 euro bij KLM, Air France of Hertz, dan verdient u 100 mijlen.

Heeft deze creditcard nadelen?

American Express wordt beperkt aanvaard, vooral in Nederland. Daarnaast is het jaarlijks bedrag dat u moet betalen voor de kaart relatief hoog.

Gespreid betalen van de rekening is in principe niet mogelijk. 


Belangrijkste kenmerken
Prijs per jaar€ 75,-
Extra kaart€ 0,-
Bestedingslimiet-
Wijze van betalenMaandelijks
Gespreid betalen mogelijk?Nee
Rente bij gespreid betalen-
Kosten geld opnemen3,50 % (min. € 4,50)
Wisselkoersopslag2,50 %
Spaarrente0,00 %
UitgeverAmerican Express
BankonafhankelijkJa