Voor- en nadelen van American Express

Creditcards vergelijken

American Express is een van de bekendste creditcardmerken. De kaarten hebben vaak heel andere eigenschappen dan de creditcards van Visa en Mastercard.


We nemen de belangrijkste met je door.

Typische eigenschappen American Express

Creditcards van American Express zijn altijd zogenaamde chargecards. Dat wil zeggen dat je elke maand de rekening volledig moet betalen. Het is niet mogelijk om gespreid terug te betalen.


Dit betekent dat je ook nooit rente hoeft te betalen. Zolang je maar op tijd de rekening voldoet.


Creditcards van American Express zijn vaak duurder dan andere creditcards qua abonnement. Maar daar staan vele voordeeltjes en mogelijkheden tegenover.


Bijvoorbeeld een goed bereikbare en internationaal hulpvaardige klantenservice, diverse spaarsystemen (airmiles en rewards), meerdere verzekeringen, speciale toegang tot luchthavenlounges en voorrang bij ticketverkoop voor evenementen.


Deze voordelen verschillen per kaart. Er zijn creditcards in allerlei gradaties. Het begint met de eenvoudige Blue Card, die 35 euro per jaar kost en geen speciale extra's bevat. 


Aan het andere eind van het spectrum zit de Platinum Metal Card. Voor 702 euro per jaar heb je allerlei reisprivileges, waaronder een snelle doortocht op Schiphol, plus een doorlopende reis- en autohuurverzekering.


Verder legt American Express je geen vooraf vastgestelde limiet op. Hierdoor heb je meer vrijheid in je bestedingen, ook in noodsituaties.


Creditcards van American Express kun je tot slot koppelen aan je bestaande bankrekening. Je hoeft er geen nieuwe rekening voor te openen bij een bepaalde bank.

Voordelen van American Express

- Wereldwijd betaalmiddel
- Uitstekende klantenservice en internationale hulp
- Geen vaste bestedingslimiet
- Airmiles of rewards sparen met je normale uitgaven
- Nieuwe bankrekening openen niet nodig

Nadelen van American Express

- Niet elke winkel accepteert de creditcards
- Lenen en gespreid terugbetalen is niet mogelijk (*)
- Je mag geen negatieve notering hebben bij het BKR


* Met de KLM-editie van Amex-kaarten kun je wel vliegtickets in drie termijnen betalen.


Creditcardvergelijking, 2020)

 

Bekijk hier ons overzicht van alle creditcards van American Express