creditcardvergelijking.nl

 Betaling betwisten: hoe draai ik een transactie terug?creditcard

Hoe werkt het terugdraaien van betalingen met een creditcard? Hoe kunt u een zogenaamde chargeback uitvoeren?

Hiervoor is het belangrijk om te begrijpen wat uw rechten en plichten zijn.

Betalingen betwisten, de achtergrond

Als creditcardhouder hebt u rechten en zekerheden, zodat u zonder zorgen veilig kunt betalen. De creditcarduitgever wil u graag tevreden houden als klant en zal dus proberen zo veel mogelijk te helpen. Dit betekent dat u sterk staat wanneer een (web)winkel zijn beloftes rondom leveringen niet nakomt.

Betwisten, wanneer kan dat?

Als consument hebt u altijd diverse mogelijkheden om een aankoop terug te draaien. Bij een fysieke winkel werkt dat met een kassabon. Bij een webwinkel kunt u 14 kalenderdagen zonder opgaaf van reden de aankoop terugsturen.

Toch zal dat helaas niet altijd goed gaan. Misschien was het product beschadigd, maar wil de webwinkel het artikel niet terugnemen. In dergelijke gevallen kunt u de betaling betwisten.

Het is altijd het beste om eerst te communiceren met de (web)winkel voordat u de creditcarduitgever benadert. Bij extra aandringen zullen veel bedrijven toch wel overstag gaan, omdat ze liever niet te maken krijgen met een betwisting, een "chargeback".

Betwisten, hoe doe ik dat?

Kijk in onze sectie betwisten voor een uitleg hoe u betalingen kunt terugdraaien voor uw creditcard in het bijzonder. U ziet er een lijst met de meest voorkomende creditcards.