Creditcards vergelijken

Alle coronamaatregelen voor creditcards op een rij

Ton Hermans

23/04/2020

Voor alle creditcards van uitgever ICS gelden tijdens de coronacrisis enkele bijzondere maatregelen. We sommen ze hier voor je op.

1. Betaalpauze van drie maanden mogelijk

Kom je in betalingsproblemen door de coronacrisis? Dan kun je bij ICS een betaalpauze van drie maanden aanvragen. Dit geldt zowel voor gespreid betalen als maandelijks volledig afrekenen.

Kom je in aanmerking voor de betaalpauze, dan kun je je creditcard tijdelijk niet gebruiken voor uitgaven en geldopnames. De betaalmogelijkheid van de creditcard gaat dus ook even op pauze.

Meer over de betaalpauze en hoe je deze aanvraagt, lees je in dit artikel op Creditcardvergelijking.

2. Hoge limieten voor contactloos betalen

Met de meeste creditcards kun je ook contactloos betalen aan de kassa, net als met je bankpas. De totale limiet is zelfs hoger dan die van de betaalpassen van de grote banken.

Contactloos betalen gaat met een ICS-creditcard tot een bedrag van 50 euro. Je pincode hoef je pas in te geven als je meerdere betalingen hebt gedaan en opgeteld 150 euro hebt bereikt. De teller staat dan weer op nul.

Zo hoef je minder vaak de pincode in te toetsen. Daarmee help je de verspreiding van het virus via betaalautomaten tegen te gaan.

3. Wat te doen bij een geannuleerde reis?

Heb je een reis geboekt met je creditcard en gaat deze vanwege de coronacrisis niet door?

Meestal moet je eerst iets met de reisorganisatie of accommodatie zien te regelen voordat je aanspraak kunt maken op eventuele creditcardgaranties.

Lees in ons artikel Hoe krijg je een met een creditcard betaalde hotelreservering terug? hoe het precies in elkaar zit en wat je kunt doen.

4. Antwoord op vragen duurt misschien langer

Net als iedereen werken ook de helpdeskmedewerkers van ICS op een aangepaste manier. De bezetting is daardoor wellicht lager. Dit kan betekenen dat je iets langer moet wachten op antwoord dan je gewend bent.

Mogelijkheden van je creditcard zijn echter niet beperkt door de crisis.

5. Extra waarschuwing: pas op voor geboefte

Criminelen maken helaas misbruik van de coronacrisis. Bijvoorbeeld door je een bericht te sturen over de pandemie en wat je moet doen met je creditcard. Ga nooit op dergelijke mails of sms'jes in. Zodra er om je gegevens wordt gevraagd, is er iets mis.

Ook bieden ze zogenaamde antibacteriële passen aan. Deze bestaan niet. Wil je weten hoe je je creditcard of betaalpas kunt schoonmaken, lees dan liever dit artikel op Geldnerds.nl.

(door Ton Hermans, Creditcardvergelijking, 23 april 2020)

 

Lees ook:

Betaalpauze voor creditcards mogelijk tijdens coronacrisis