Creditcards vergelijken

Amerikaanse jongeren terughoudend met creditcards

Een nieuwe generatie Amerikanen is minder happig op creditcards. Dat blijkt uit een rondvraag van creditcards.com.

Jonge volwassen Amerikanen zijn opgegroeid met de financiële crisis en een weinig florissant uitzicht op de arbeidsmarkt. Die angst en onzekerheid heeft hen voorzichtig gemaakt en houdt ze ook weg bij creditcards.

Ze gebruiken liever bankpassen en prepaidkaarten. Dat concludeert Matt Schulz, analist van creditcards.com, op basis van een onderzoek onder duizend consumenten.

Geen creditcard

Uit dat onderzoek blijkt dat ruim een op de drie Amerikanen tussen 18 en 29 jaar (36%) nog nooit een creditcard heeft gehad. Bijna de helft van alle huidige creditcardbezitters in de VS (47%) kreeg zijn eerste kaart al vóór zijn 21e verjaardag.

Maar dat was in de meeste gevallen ook nog vóór een wet uit 2009 die creditcardverstrekking aan jongeren aan banden heeft gelegd. Niet-volwassenen moeten sindsdien inkomen bewijzen, óf hun ouders mee laten tekenen voor een creditcard.

Door deze wet én door de crisis lijkt de beginleeftijd nu te verschuiven.

De gemiddelde Amerikaan vindt dat je pas op je 22e je eerste eigen creditcard moet krijgen. Een op de tien plattelandsbewoners denkt zelfs dat je helemaal geen creditcard zou moeten hebben. In de stad wordt die mening gedeeld door slechts twee procent van de burgers.

(Bronnen: cbsnews.com, creditcards.com)