Creditcards vergelijken

Apple komt ook met een digitale portemonnee

Na Google, de belangrijkste creditcardmaatschappijen, diverse telecombedrijven komt nu ook Apple met een Wallet. Opvallend is dat het niet probeert de andere Wallets te overtreffen met nieuwe functionaliteiten maar vooral basisfunctionaliteiten aanbiedt.

Toch is dit in het licht van de concurrentie helemaal niet een onlogische stap, gezien de ervaringen van concurrenten.

Apps domineren mobiel internet

Het is belangrijk om te weten dat mobiele telefoongebruikers vooral gebruikmaken van apps om het mobiele internet op te gaan. Het lijkt daarom voor de hand liggend dat de partij die de apps controleert (telefoonfabrikanten) de meeste invloed heeft. Dit moet ook de logica van Google zijn die met grote fanfare zijn Wallet lanceerde. Maar is Google Wallet ook een succes?

Google Wallet flop?

Google lijkt zich met zijn Wallet weinig successen en vooral veel problemen op de hals te halen. De Wallet gelanceerd met MasterCard, lijkt door MasterCard al weer aan de kant gezet te worden nadat deze zijn eigen Wallet heeft gelanceerd. Er wordt al openlijk gesproken van een flop. En dan zijn er berichten over veiligheidsproblemen, waarbij hackers de portemonnee hebben gekraakt. Daarnaast dreigt PayPal met rechtszaken voor het tegenwerken van zijn betaalapp op Google-telefoons.

Apple versus andere wallets

Nadat diverse banken, creditcardmaatschappijen en telecomaanbieders met een Wallet zijn gekomen, doet Apple ook een poging. Het lijkt echter niet eens op een inhaalslag, omdat Wallet slechts basisfunctionaliteiten bevat. Het lijkt erop dat Apple gekeken heeft naar hoe het concurrent Google is vergaan. Apple verkoopt vooral design en gemak, en de Wallet sluit hierbij goed aan. De Wallet kan het voor gebruikers makkelijker maken om tickets en dergelijke op te slaan. Vermoedelijk zal Apple naargelang de vraag en het succes de Wallet steeds verder uitbreiden. Het loopt hierdoor aanzienlijk minder risico op imagoschade als er lekken bekend worden.

Bron: Ook Apple komt met digitale portemonnee