Creditcards vergelijken

Apple onthult eigen creditcard: de Apple Card

Apple heeft deze week aangekondigd dat het een eigen creditcard gaat uitgeven. De kaart is vanaf deze zomer verkrijgbaar. Vooralsnog alleen voor Amerikaanse consumenten, maar zij kunnen de creditcard wereldwijd gebruiken.

Zoals je van het bedrijf mag verwachten zit de Apple Card, zoals de kaart gaat heten, iets anders in elkaar dan andere creditcards. Zo hoef je voor de kaart geen jaarlijks abonnement of andere kosten te betalen. Dat is bij vrijwel alle andere normale creditcards wel het geval. 

Ook krijg je 2% cashback op je aankopen via Apple Pay, en 3% op aankopen in de Apple Store. Verder worden er geen toeslagen aangerekend voor internationaal gebruik. Het enige wat geld kost is de leenrente over je nog niet terugbetaalde saldo. Die rente zal erg laag zijn, belooft het computerbedrijf.

Digitale creditcard of pasje van titanium

Je moet een iPhone hebben om de card te kunnen aanvragen. Vervolgens kun je betalen in webshops en in winkels die Apple Pay accepteren.

De creditcard wordt in een digitale versie opgenomen in de Apple Wallet op de iPhone, maar het is ook mogelijk om een fysiek pasje te ontvangen voor wie geen Apple Pay heeft. Die kaart is gemaakt van titanium en bevat geen herkenningsnummers zoals alle andere creditcards. Gebruik je de fysieke pas, dan daalt de cashbackvergoeding naar 1%. Gek genoeg kun je niet contactloos betalen met deze titaniumcard.

Automatisch overzicht van wat je spendeert

In de bijhorende app krijg je een overzicht van je uitgaven, ingedeeld naar rubrieken zoals eten en drinken, shopping en vermaak. Dit laatste gebeurt automatisch op basis van onder meer je locatie en de winkel. Ook ontvang je wekelijks en maandelijks een samenvatting van je spendeergedrag.

De virtuele kaart op de telefoon is beveiligd met vingerafdruk- en gezichtsherkenningstechnologie, evenals een eenmalige code. Bij problemen neem je contact op met Apple via de Messaging-app.

Voor de Apple Card werkt Apple samen met Mastercard en de bank Goldman Sachs. Het is niet bekend of de creditcard ook in Europa wordt gelanceerd.

(door Ton Hermans, Creditcardvergelijking, 29 maart 2019; afbeelding: Apple)