Creditcards vergelijken

Apple Pay - geen creditcard vervanger

Het onlangs gelanceerde Apple Pay, waarmee je betaalt via je mobiel, blijkt toch geen vervanger te worden van creditcards. Sterker nog, het vereist juist een creditcard. Apple Pay sluit geen creditcardgegevens op en is hiermee feitelijk niet meer dan een doorgeefluik voor creditcardmaatschappijen.

Apple Pay - hoe werkt het?

Met Apple Pay kun je draadloos betalen met je iPhone. In de toekomst kun je ook met je Apple Watch betalen. Je kunt door je mobiel of horloge bij een betaalterminal te houden af te rekenen. Het toestel hoeft je niet eerst te unlocken. Omdat er geen creditcardgegevens worden opgeslagen is dit een relatief veilige manier van mobiel betalen. Daarnaast is het natuurlijk fijn voor je privacy dat je betaalgegevens niet worden opgeslagen.

Apple Pay - geen creditcardgegevens opgeslagen

Met veel bombarie werd onlangs Apple Play gelanceerd. Het zou veilig zijn en geen gegevens van de gebruiker opslaan. Inmiddels bestaat het vermoeden dat Apple Pay niet een volwaardige betaaldienst wordt, maar enkel een doorgeefluik is van creditcardmaatschappijen. Zo worden de creditcardgegevens niet opgeslagen van de gebruiker. Ook vereist de dienst een creditcard. Wat blijft over wat Apple Pay dan feitelijk doet? Het is enkel een extra tussenschakel tussen creditcard en betaalautomaat.



Tweakers.net