Creditcards vergelijken
Creditcards vergelijken
Creditcards vergelijken

Betalen met de creditcard bij supermarkt Jumbo

Jumbo biedt zijn klanten voortaan de mogelijkheid om met de creditcard de boodschappen af te rekenen. Tijdens een proef bleek er een grote behoefte aan betalen met creditcard te zijn. Ook nam de omzet toe met 8%, zegt het supermarktconcern zelf.

Jumbo is de eerste grote supermarktketen die betalen met creditcard aanbiedt. Toch was het al langer mogelijk bij Dirk van den Broek en bij Emté. Bij Dirk betaal je wel 50 cent extra als je met een creditcard afrekent.

Of Jumbo hiermee een nieuwe trend gaat zetten is natuurlijk afwachten. Maar het is wel opvallend dat in een paar jaar tijd zoveel supermarkten creditcards gaan accepteren.

Gemak van betalingen uitstellen

Veel consumenten hebben aan het einde van de maand weinig financiële ruimte. Dan is een creditcard vaak handig. Hiermee wordt de afschrijving tot wel 30 dagen uitgesteld, zonder extra kosten als tenminste de rekening volledig wordt voldaan.

Als de consument kiest voor gespreid terugbetalen met een creditcard dan zijn er wel aanzienlijke rentelasten. Vaak liggen de rentetarieven rond het wettelijke maximum van 15%. Een creditcard is bij gespreid terugbetalen een relatief dure vorm van lenen, net als rood staan.

Creditcardgebruik blijft achter in Nederland

In de supermarkt betalen met je creditcard is in heel veel EU-landen doodnormaal. Zeker als je kijkt naar vakantielanden als Frankrijk en Spanje. Toch is er in Nederland nog altijd een grote huiver.

Creditcarduitgever International Card Services startte daarom onlangs de uitgebreide campagne zekermetjecreditcard.nl om consumenten de voordelen en veiligheid van creditcards te laten zien.

(Creditcardvergelijking juli 2014; bron: retailnews.nl)