alttext
creditcardvergelijking.nl
creditcard

Betalen met CreditCard bij de jumbo supermarkt

Jumbo biedt klanten de mogelijkheid om met creditcard de boodschappen af te rekenen, na een geslaagde pilot periode. Tijdens de pilot bleek een grote behoefte aan betalen met creditcard te zijn. Ook nam de omzet van de supermarkt met 8% volgens het supermarktconcern.

CreditCard in opmars in de supermarkt

Jumbo is de eerste grote supermarktketen die betalen met creditcard biedt. Toch was het al langer mogelijk bij Dirk van den Broek en Emté. Bij Dirk betaal je 50 cent extra als je met een creditcard betaalt. Of Jumbo de trend gaat zetten is natuurlijk afwachten. Maar het is wel opvallend dat in een paar jaar tijd zoveel supermarkten creditcards gaan accepteren.

Gemak van betalingen uitstellen van de consument

Veel consumenten hebben aan het einde van de maand weinig financiële ruimte en daarom is de creditcard handig. Hiermee wordt de afschrijving tot wel 30 dagen uitgesteld en zonder extra kosten als tenminste de rekening volledig wordt voldaan. Als de consument kiest voor gespreid terugbetalen met een creditcard dan zijn er wel aanzienlijke rentelasten. Vaak liggen de rentetarieven van creditcard rond het wettelijke maximum van 15%. Dit geldt ook voor rood staan. Een creditcard is bij gespreid terugbetalen net als bij rood staan een relatief dure vorm van lenen.

creditcardgebruik blijft achter in Nederland

In de supermarkten betalen met creditcard is in heel veel landen in de EU doodnormaal. Zeker als je kijkt naar de vakantielanden als Frankrijk en Spanje. Toch is Nederland er nog altijd een grote huiver. Marktleider International Card Services startte daarom onlangs een uitgebreide campagne.
zekermetjecreditcard.nl om consumenten meer de voordelen en veiligheid van creditcards toe te lichten.

bron: retailnews.nl