Creditcards vergelijken

Bijenkorf stopt met eigen creditcard

Ton Hermans

17/09/2021

De creditcard van De Bijenkorf gaat verdwijnen. De populaire betaalkaart is vanaf 1 april 2022 niet meer geldig. Nieuwe Bijenkorf Cards worden nu al niet meer uitgegeven.

De Bijenkorf heeft sinds jaar en dag een eigen creditcard, de Bijenkorf Card. Met de kaart betaal je niet alleen in het warenhuis zelf. Het is feitelijk een Mastercard, dus kun je hem in elke winkel en ook in het buitenland gebruiken.

Maar vanaf 1 april volgend jaar kan dat niet meer. De Bijenkorf gaat helemaal stoppen met de kaart, die wordt verstrekt door creditcarduitgever ICS.

Wie de Bijenkorf Card bezit, wordt per brief geïnformeerd en krijgt vanzelf een andere creditcard toegestuurd, de Mastercard Gold. Het kaartnummer en de persoonlijke pincode blijven daarbij hetzelfde voor bestaande klanten.

Spaarpunten verzilveren kan nog tijdelijk

Wat niet blijft, is het spaarpuntensysteem van de huidige kaart. Met elke transactie die je doet met de Bijenkorf Card, spaar je automatisch voor cadeaus en shoptegoed. Deze punten gaan ook vervallen per 1 april 2022.

Bezitters sparen echter nog wel door tot 1 februari en kunnen hun puntensaldo de komende maanden nog verzilveren. Dat kan tot uiterlijk 28 februari, zowel in de winkels als in de webshop van de Bijenkorf.

Meer informatie is te vinden op de website van de warenhuisketen.

Een review van de Mastercard Gold lees je hier op Creditcardvergelijking.

(door Ton Hermans, Creditcardvergelijking, 17 september 2021; Foto: Shutterstock Images)