Creditcards vergelijken

Betalen met creditcard zeer betrouwbaar

Een recent onderzoek, uitgevoerd door Allestoringen.nl, toont aan dat online betalen met een creditcard zo goed als 100% storingsvrij is, zo meldt International Card Services. ICS is de grootste uitgever van creditcards in de Benelux. 

De betrouwbaarheid van betalen via een creditcard is daarmee stukken hoger dan die van andere betaalmethoden, waaronder iDeal dat regelmatig met storingen te maken heeft. Dit aantal storingen overschrijdt de tientallen per jaar, wat ertoe leidt dat online betalen dan tijdelijk niet kan.

"Dankzij stand in processing (STIP) kunnen consumenten nagenoeg het hele jaar betalen met hun creditcard. Onderhoud wordt gepland in daluren en grote creditcardmaatschappijen als Mastercard en Visa fungeren dan als back-up, zodat de consument en webshops er nauwelijks hinder van ondervinden", aldus risicomanager André IJbema van ICS.

Naast het feit dat betalen met creditcard betrouwbaarder is, is het voor webshophouders ook erg belangrijk om deze betaalmethode aan te bieden. Onderzoek van Panelwizard toont aan dat 18% van de creditcardhouders besluit om een product niet te kopen als er niet met een creditcard betaald kan worden in de webshop.

Bent u op zoek naar een creditcard? Vergelijk dan nu alle Nederlandse creditcards en vraag er direct een aan.