Creditcards vergelijken

Creditcard en visum verplicht in de VS

In het land waar werkelijk alles met creditcards betaald kan worden, is de creditcard inmiddels verplicht om er in te komen. Voor het online aanvragen van een (verplicht) Amerikaans Visum kan alleen met een creditcard worden betaald.

De VS: alles met de creditcard

Verenigde Staten is het land waar traditioneel bijna alles met creditcard is te betalen. U kunt in nagenoeg iedere supermarkt, winkel of marktkraam betalen met de creditcard. Eigenlijk was de creditcard al minder of meer verplicht om te kunnen reizen in de Verenigde Staten. De stap om een creditcard te verplichten voor het aanvragen van een Visum zal daarom weinig mensen echt verbazen.

Let op de pincode

Overigens is ook in de VS steeds vaker de pincode verplicht als u wilt betalen met creditcard. Vaak kan na aandringen toch nog wel via het "swipen" betaald worden, omdat Amerikanen zelf nog niet zo bekend zijn met het betalen met pincode.

Ook pinpas vaak te gebruiken

Overigens is het niet zo dat elke Amerikaan alles met creditcard betaalt, ook de gewone bankpas (debit card) wordt heel veel gebruikt. Maar traditioneel is het netwerk van bankpassen in de VS nooit heel overheersend geworden zoals in Nederland en Europa. De kans dat het niet lukt om met uw Nederlandse bankpas te betalen is groot in de VS. Het is daarom verstandig om goed na te denken of u voldoende limiet heeft voor uw verblijf in de Verenigde Staten. U kunt mogelijk ook uw limiet tijdelijke verhogingen, hier zullen banken of creditcarduitgevers vaak mee akkoord gaan.
Geld opnemen zal meestal wel met de bankpas kunnen, en hiermee bent u meestal aanzienlijk voordeliger uit, dan wanneer u met een creditcard geld opneemt. Dit kan bovendien handig zijn als u bijna het limiet van uw creditcard heeft bereikt.

Elk type creditcard is welkom in de VS

De gemiddelde Amerikaan mag dan gemiddeld 5 creditcards hebben, je kunt eigenlijk elke creditcard vrijwel overal gebruiken. Het maakt dus niet uit of u een Visa, MasterCard of American Express heeft. Vooral American Express wordt goed geaccepteerd in de VS, terwijl dit in andere landen vaak veel beperkter is. Overigens is ook dat ook niet zo vreemd omdat AMEX in de VS MasterCard voorbij is gestreefd. Als u naar de VS gaat, maakt het daarom niet uit welk type creditcard u meeneemt. Wel moet u letten op de hoogte van uw limiet.

Bronnen:
nos.nl over landen met online visum
Visum aanvraag VS