Creditcards vergelijken

Creditcard erg populair op smartphone

De creditcard is het meest gebruikte betaalmiddel op de smartphone. Op de pc en laptop heeft de creditcard de tweede plek achter iDeal. Dit blijkt uit cijfers van de brancheorganisatie Thuiswinkel.org.

iDeal meest gebruikte betaalmiddel

Als we kijken naar alle online aankopen dan wordt maar liefst 53% van de gevallen betaald via iDeal. De creditcard volgt op de tweede plek met 12%. Op smartphones is de creditcard weliswaar leidend, maar de hoeveelheid betalen op mobiele telefoons is nog erg beperkt.

Mobiele iDeal in opkomst

iDeal is nog maar sinds oktober 2013 te gebruiken op mobiele telefoons. Hierdoor is wellicht ook nog niet iedereen gewend om dit gebruiken. Volgens enkele reacties op technologiesite Emerce komt dit vooral doordat iDeal op een kleiner smartphonescherm moeilijk te gebruiken is. Op de pc was iDeal ook pas veel later geïntroduceerd dan de creditcard, maar het wist toch al vrij snel het eerste plek te veroveren in het rijtje van betaalmiddelen.

Het gevecht om de mobiele betaler

Apple introduceerde onlangs zijn eigen mobiele betaaldienst Apple Pay. Deze is alleen te gebruiken met creditcard. Google biedt al enkele jaren met Google Wallet een vergelijkbare dienst, maar dat is nooit echt van de grond gekomen. Google Wallet is wel te gebruiken in combinatie met iDeal. Nederlandse banken zullen vermoedelijk iDeal stimuleren omdat ze hierdoor minder afhankelijk worden van Google of Apple. Uiteindelijk beslist uiteraard de gebruiker welk mobiele betaalmiddel het grootste wordt.