Creditcards vergelijken

Creditcard niet populair in Nederland

De meeste Nederlanders mijden de creditcard als het even kan, blijkt uit onderzoek van ICS Cards onder ruim 1.700 respondenten.

Creditcard we hebben hem wel, maar gebruiken hem niet

In Nederland heeft ruim 60% van de bevolking 1 of meer creditcards. Toch gebruikt van deze groep de meeste maar heel weinig de creditcard. De belangrijkste reden (39%) zou zijn dat creditcards niet als veilig worden gezien. Daarnaast storen velen (36%) zijn aan de extra kosten die soms verbonden zijn aan het gebruik van een creditcard. Ongeveer 20% vind het gebruik van een creditcard te veel gedoe oplevert. De belangrijkste reden van consumenten om de creditcard niet te gebruiken is dus vanwege de vermeende onveiligheid.

Creditcard is juist veilig

ICS Cards die het onderzoek liet doen, laat weten dat creditcards juist veilig zijn door onder andere een aflevergarantie. Je kunt betalingen van creditcards terugdraaien als het product niet geleverd wordt. Terwijl dit bij het veelgebruikte iDeal juist veel lastiger is.

Online winkelen gaat niet altijd goed

Bij ruim 40% ging het online winkelen wel eens mis. Vooral de levertijd is hierbij vaak een probleem. En 12% van de online consumenten heeft wel eens te maken gehad met een frauduleuze winkel. Opletten bij het winkelen is dus zeker geboden. Een creditcard die zekerheid biedt tegen fraude zou juist een hele geruststelling kunnen geven, aldus ICS Cards.

Security.nl
blog.nl