Creditcards vergelijken

DB Card stopt met prepaid Mastercard

De prepaid Mastercard van DB Card is niet langer verkrijgbaar in Nederland. De aanbieder stopt na ruim zeven jaar met uitgeven van de kaart.

De DB Card was een van de eerste prepaid creditcards in Nederland. Hij werd op de markt gebracht door het Britse bedrijf Prepaid Financial Services. Deze aanbieder bood Nederlandstalige hulp, in tegenstelling tot andere Engelse prepaiduitgevers als Skrill en Neteller.

Nieuwe exemplaren van de DB Card konden al enige maanden niet meer worden aangevraagd. Deze week laat de uitgever weten dat er helemaal geen nieuwe kaarten meer komen voor particulieren. Het bedrijf gaat alleen nog verder met prepaidcards voor ondernemers.

Wat doe ik met mijn DB Card?

Wie een DB Card in zijn bezit heeft, of de uitgebreide variant DB Card Plus, kan hem nog wel gewoon blijven gebruiken. Dat is mogelijk tot aan de vervaldatum die op de kaart staat. Na verstrijken van deze datum krijg je echter geen nieuw exemplaar meer aangeboden. DB Cards blijven drie jaar lang geldig.

Voor bezitters kan de DB Card helaas nog steeds duur zijn in gebruik. Doe je er langer dan negentig dagen niets mee, dan ga je vanaf dat moment 5 euro per maand boete betalen. Ook betaal je overschrijfkosten als je de kaart opzegt.

Vergelijkbare prepaidkaarten die minder duur en nog wel verkrijgbaar zijn, vind je in dit overzicht op creditcardvergelijking.nl.

(door Ton Hermans, 2 maart 2017)