Creditcards vergelijken

Een creditcard, toch zo gek nog niet

Creditcards, nooit aan beginnen. Want: fraude, hoge kosten en volstrekt overbodig. Of toch niet? Het beeld dat veel hebben van creditcards is niet positief. Reden voor marktleider ICS om de campagne zekermetjecreditcard.nl te lanceren. Maar wat klopt er eigenlijk van al deze vermeende nadelen:

Creditcard: veilig of juist niet

Het belangrijkste voordeel van een creditcard is juist de veiligheid. Je staat als gebruiker namelijk heel sterk tegenover de winkel waar je betaalt. Levert de (web)winkel niet, dan kun je eenvoudig je geld terugvragen. Ook als het artikel beschadigd aan komt. Bij veel andere betaalmiddelen is dat veel lastiger. Bij iDeal is er geen standaardprocedure om betalingen te betwisten, maar bij creditcards juist wel.

Creditcard: hoge kosten?

Bij creditcards wordt vaak gedacht aan hoge kosten voor lenen en gebruik. Toch is dat niet terecht. Er zijn al creditcards vanaf 10 euro per jaar. Daarnaast hoef je met een creditcard helemaal geen rente te betalen. Je betaalt alleen rente als je kiest voor gespreid terugbetalen.

Creditcard: noodzakelijk?

Een creditcard is maar heel soms pure noodzaak. In sommige landen kun je een elektronisch visum alleen met creditcard bestellen (Turkije, VS). En op sommige tolwegen in het buitenland kan alleen met creditcard worden betaald (Noorwegen, Portugal). Een hotel of auto reserveren is vaak ook niet mogelijk zonder creditcard. In veel webwinkels buiten Nederland kan alleen met creditcard worden betaald. Bij enkele vliegmaatschappijen kun je alleen met creditcard een ticket boeken, zoals bijvoorbeeld Ryanair. Toch zijn al deze betalingen te vermijden. Vaak kan met cash worden afgerekend al is het wat lastiger. Een creditcard biedt vooral gemak. U betaalt sneller op een tolweg, en een ticket kunt u rechtstreeks bij de vliegmaatschappij boeken. Toch kunt u er voor kiezen om geen creditcard te nemen.

CreditCard opletten is belangrijk!

Een creditcard kan om bovenstaande punten handig zijn. Toch blijft het belangrijk om goed op uw creditcard te letten. Leent u inderdaad niet te veel? Zijn er onjuiste transacties in uw overzicht te vinden? Een creditcard vereist uw aandacht. Dat is een zeker een beperking. Toch zult u merken dat een creditcard ook heel handig kan zijn, mits u er dus goed mee omgaat.

bronnen:
Plusonline
Zekermetjecreditcard.nl