Creditcards vergelijken

Eigen foto op Visa World Card niet meer mogelijk

Het is niet langer mogelijk om een Visa-creditcard met je eigen foto aan te laten maken bij ICS. De uitgever stopt per 1 december met nieuwe aanvragen voor de Visa World Card Photo.

De Visa World Card Photo is eigenlijk een gewone Visa World Card die je bij aanvraag zelf mag ontwerpen, bijvoorbeeld met een selfie of een foto van je huisdier. Daar betaal je dan eenmalig €9,75 extra voor.

Maar volgens ICS maken klanten hier te weinig gebruik van, en dus stopt de creditcardmaatschappij met het product.

Heb je zo'n Photo Card, dan is er niets aan de hand. De creditcard blijft zijn werk doen tot aan de vervaldatum die op het pasje staat vermeld. Maar krijg je daarna een vervangexemplaar, dan is dat een standaard World Card zonder eigen afbeelding.

Dit geldt ook wanneer je voortijdig een nieuw pasje moet aanvragen vanwege beschadiging, verlies of diefstal. Vanaf januari 2019 worden er geen fotocreditcards meer verstrekt, laat ICS weten. Elke World Card heeft dan het standaarddesign.

De creditcardmaatschappij heeft ook geen andere kaarten met zelfontwerp. Je foto op een creditcard laten zetten is alleen nog mogelijk bij enkele aanbieders van giftcards, prepaid creditcards die je cadeau kunt geven.

(door Ton Hermans, Creditcardvergelijking, 30 november 2018)