Creditcards vergelijken

Google lanceert de prepaid Google Wallet MasterCard

Google lanceert in de VS een eigen prepaid MasterCard. Het is een fysieke MasterCard die gekoppeld is aan de Google Wallet portemonnee. Als je er mee wilt betalen, zul je dus eerst voldoende geld van je bankrekening naar je Google Wallet account moeten overmaken.

Gratis, maar niet goedkoop

Google rekent geen kosten voor het gebruik van de MasterCard. Je kunt hiermee ook overal gratis pinnen in de VS. Waarom biedt Google dit aan? Door deze creditcard te gebruiken geef je Google volledige inzage in je betaalgedrag. Google kan deze informatie koppelen aan de advertenties in de zoekresultaten of op andere sites. Google is als advertentiebedrijf goed voor 1/3 van alle online advertenties. Je kunt als kaarthouder verwachten dat je nog persoonlijkere online advertenties vertoond krijgt die aansluiten op je koopgedrag in winkels.

Nog niet beschikbaar buiten de VS

Voorlopig lijkt deze prepaid MasterCard alleen nog in de VS aan te vragen. Ook biedt de kaart nog geen mogelijkheid voor gebruik buiten de VS, wat wel vreemd is voor een MasterCard.
De vraag is ook of het gebruik van persoonlijke data niet tot grote weerstand zal leiden in landen als Duitsland, waar privacy een belangrijk thema is. Een internationale uitrol lijkt dan ook nog ver weg.

bron: Google.com/Wallet