Creditcards vergelijken

ICS Cards stopt met prepaid creditcard Go Card

Ton Hermans

23/04/2024

Creditcarduitgever ICS Cards stopt met verstrekken van prepaid creditcards. De ICS Go Card is vanaf 1 mei 2024 niet meer verkrijgbaar. 

De ICS Go Card is de enige prepaidkaart die ICS Cards aanbiedt. Op de Go Card stort je eerst zelf je eigen geld, daarna kun je hem gebruiken als een Visa-creditcard, zowel online als in winkels.

Zo'n prepaid creditcard is handig voor veel mensen omdat iedereen boven 18 jaar hem kan krijgen, ongeacht inkomen. Ook een BKR-registratie doet er niet toe.

Dus voor wie geen echte creditcard kan krijgen of maar heel tijdelijk een creditcard nodig heeft, is een prepaid een uitkomst.

Eenmalige aanschafkosten

In plaats van een jaarlijks of maandelijks abonnement betaal je er eenmalige aanschafkosten voor. ICS vraagt 65 euro voor de Go Card, plus 1 euro voor Iedere storting die je doet. 

De kaart blijft dan drie jaar geldig. En dat is precies waar de schoen wringt voor ICS Cards. Kaarten blijven vernieuwen en het gebruik ervan volgen kost de uitgever veel werk, waardoor het een verliesgevend product is.  

“Een kaart die elke drie jaar moet worden vervangen is niet duurzaam", zo laat de creditcardmaatschappij ons weten. “Stoppen met de ICS Go Card geeft ons meer ruimte om aan verbetering van onze andere creditcards te werken.” 

De creditcardmaatschappij geeft daarom vanaf 1 mei geen nieuwe kaarten meer uit. Bestaande kaarten blijven waarschijnlijk geldig tot aan de vervaldatum, maar worden daarna niet meer vernieuwd. Op dit moment biedt ICS Cards hier nog geen informatie over op haar website. 

Overzicht van prepaid creditcards

Ben je op zoek naar een prepaid creditcard, kijk dan in ons overzicht. Via Creditcardvergelijking kun je zo'n betaalkaart online bestellen bij geselecteerde aanbieders. 

(Redactie Creditcardvergelijking, 23 april 2024; Foto: Shutterstock)

Overzicht: de beste prepaid creditcards

Lees ook:

Vijf goede redenen om creditcards te vergelijken