Creditcards vergelijken

ICS komt met nieuwe prepaid Visacard: ICS Go Card

Ton Hermans

28/09/2021

Na jaren van afwezigheid op de prepaidmarkt gaat Nederlands grootste creditcarduitgever ICS dan toch weer een prepaidkaart verstrekken. Vanaf vandaag is de ICS Go Card online verkrijgbaar, onder meer via Creditcardvergelijking.

Een prepaidcard is geen volledige creditcard. Je hebt wel de mogelijkheid om met Visa of Mastercard te betalen in winkels en webshops. Maar daarvoor moet je eerst zelf geld op de kaart storten. De creditcardmaatschappij schiet je nooit iets voor.

Dat laatste heeft als voordeel dat je ook nooit leenrente hoeft te betalen en dat de kaartuitgever ook niet naar je inkomen of schulden zal vragen.

Lange tijd geen Nederlandse prepaids verkrijgbaar

Prepaidcards zijn vooral interessant voor mensen die geen volwaardige creditcard kunnen krijgen. Bijvoorbeeld vanwege een BKR-registratie of omdat hun inkomen te laag is.

Ook zijn ze handig voor wie maar tijdelijk een creditcard nodig heeft, of alleen voor internet.

De grote banken geven echter geen prepaidcards uit. Wie zo'n kaart zoekt, is vaak aangewezen op enkele buitenlandse uitgevers die kaarten verstrekken in Nederland.

Ook ICS stopte enkele jaren geleden met zijn prepaidvarianten van de Visa World Card, de Mastercard Classic en de ANWB-creditcard.

Auto huren is mogelijk met de ICS Go Card

Maar nu komt de creditcarduitgever terug met een nieuwe prepaid Visakaart, de ICS Go Card. Deze heeft een belangrijke feature die andere prepaids meestal missen.

Met de ICS Go Card kun je ook een auto huren of hotelkamer reserveren. Dat kan normaal alleen met een echte creditcard, omdat de verhuurders en horeca verlangen dat er borg wordt betaald. Dat gaat dan via de creditcardmaatschappij, zonder dat je het als gebruiker merkt.

Verder heeft de Go Card net als de reguliere ICS-creditcards een aflevergarantie en een aankoopverzekering voor de producten die je ermee aanschaft. 

Drie jaar vooruitbetalen

De ICS Go Card kost eenmalig 65 euro en blijft voor dat bedrag drie jaar lang geldig. Na de verloopdatum krijg je geen vervangende kaart toegestuurd. Je zult dan een nieuw exemplaar moeten kopen.

Geld storten op de kaart kan via de ICS-app (met iDeal), via Mijn ICS of met een gewone bankoverschrijving. Op de kaart mag maximaal 10.000 euro staan.

De kaart bestellen is mogelijk via deze link of de review van de Go Card in ons overzicht van prepaidcards. 

(door Ton Hermans, Creditcardvergelijking, 28 september 2021; Foto: Shutterstock Images)

 

Lees ook:

Kun je geld laten overboeken naar een prepaid creditcard?

Rechter: Schuld op prepaid creditcard hoef je niet te betalen