Creditcards vergelijken

ICS start campagne Zekermetjecreditcard

Een creditcard: duur, onveilig, onnodig? Sommigen blijven liever ver van creditcards vandaan. Is dat wel terecht?

Marktleider International Card Services start een uitgebreide tv-campagne om het Nederlandse publiek warm te maken voor de creditcard. De uitgever wil vooral het gemak en de veiligheid van creditcards benadrukken.

Creditcard onveilig?

Uit onderzoeken blijkt dat veel Nederlanders de creditcard onveilig en duur vinden. Geregeld komen er fraudegevallen in het nieuws en lijken creditcards zo lek als een mandje. Fraude komt zeker voor bij creditcards. Maar toch blijft dit beperkt, zeker in Nederland. Creditcardhouders kunnen transacties terugdraaien bij misbruik. En winkeliers die frauderen komen op het strafbankje van de creditcardmaatschappijen terecht.

Als een bestelling beschadigd aankomt, vergoedt de creditcardorganisatie vaak de kosten. Bij betaaldiensten als iDeal is het terugdraaien van transacties veel lastiger. Er is geen standaardprocedure voor. Bij creditcards kun je wel via een procedure betalingen betwisten.

Creditcard duur?

Voor veel mensen is de creditcard duur, vooral vanwege torenhoge tarieven. Toch kiest slechts 15% van de Nederlanders ervoor om tegen betaling van rente geld te lenen via de creditcard. Je betaalt namelijk alleen rente als je gespreid terugbetaalt.

De meeste Nederlanders kiezen niet voor de optie gespreid terugbetalen. Zij voldoen gewoon iedere maand hun creditcardrekening volledig en betalen daardoor nooit rente. Een creditcard hoeft dus helemaal niet duur te zijn.

Voor winkeliers is een creditcard nog wel relatief duur. Per transactie moeten zij vaak een paar procent betalen. Maar de tarieven voor winkeliers staan sterk onder druk. Dit komt met name door Europese regelgeving die hoge kosten van creditcards voor winkeliers wil inperken.

(Bron: zekermetjecreditcard)