creditcardvergelijking.nl

 Jongeren lenen regelmatig creditcard van ouderscreditcard
Volgens onderzoek van 3V Cash doen jongeren vaker online aankopen dan ouderen. Regelmatig is dan een creditcard noodzakelijk. Ruim 70% van de jongeren leent dan een creditcard. Van ouders of van vrienden. Jongeren gebruiken de creditcard vooral bij het boeken van overnachtingen.

3V Cash interessant voor jongeren?

Het onderzoek van 3V Cash kan jongeren aanmoedigen om dan toch maar een eigen prepaid Visa Card te nemen van 3V Cash. Is dat inderdaad een slimme keuze? Soms wel. Eigenlijk is 3V Cash vooral geschikt voor jongeren onder de 18 jaar die door hun leeftijd sowieso niet een creditcard kunnen krijgen. 3V Cash is vooral geschikt voor kleine online uitgaven zoals het betalen voor iTunes liedje of voor bijvoorbeeld een online spelletje. Helaas is het limiet van 3V Cash te beperkt (€2.500), waardoor het boeken van vliegtickets of hotels meestal niet mogelijk is. De creditcard van je ouders lenen is dan nog steeds noodzakelijk.

Prepaid creditcards versus studentencreditcard

Studenten van het MBO, HBO of universiteit kunnen het beste kiezen voor een studentencreditcard. Deze zijn alleen beschikbaar voor jongeren vanaf 18 jaar en alleen te krijgen in combinatie met een studentenrekening waarop de studiefinanciering wordt ontvangen. Kijk je naar de kosten dan zie dat de kosten per jaar van de ING studenten creditcard (€12,50) lager liggen dan die van 3V Cash €0. Bovendien geldt gelijk een veel hoger limiet (€1.000). Ook heb je dan een fysieke kaart die vaker wordt geaccepteerd dan een prepaid creditcard.

Een extra creditcard van je ouders

Een andere mogelijkheid om als jongeren een creditcard te krijgen is door je ouders te vragen of zij een extra card willen aanvragen. Zij zijn dan de hoofdkaarthouders en machtigen jou voor het gebruik van je eigen creditcard. Een nadeel is dat je (meestal) samen het limiet deelt. Een echte eigen creditcard is het dus niet. Bovendien moet je ook voor deze extra card toch minimaal 18 jaar oud zijn.

Een creditcard via borg staan van je ouders

Je ouders kunnen ook een creditcard voor je aanvragen doordat je ouders (of iemand anders) borg voor je gaan staan. Het voordeel is dat je een eigen creditcard hebt los van je ouders. Je limiet is onafhankelijk van het limiet van je ouders. Zij hoeven zelfs geen creditcard te hebben.

zie: Creditcard aanvragen
zie: Studenten creditcard
zie: Prepaid creditcard