Creditcards vergelijken

MasterCard introduceert Paypass digital wallet

MasterCard lanceert PayPass Wallet een soort digitale portemonnee vergelijkbare met Paypal. De stap is opvallend omdat MasterCard nog maar kort geleden samen met Google de Google Wallet lanceerde.

Digitale portemonnee

In Nederland gebruiken al ruim 1 miljoen de diensten van de digitale portemonnee Paypal. Het voordeel zit in het eenvoudig inloggen op de dienst waarmee betaalt kan worden. Je hoeft dus niet steeds al je creditcardgegevens opnieuw in te toetsen. De Paypass Wallet biedt net als Paypal ruimte voor alle andere soorten creditcards, zoals VISA en American Express. Met Paypass kun je draadloos betalen in enkele landen, vergelijkbaar met de OV-chipkaart hier. Wanneer deze dienst naar Nederland komt is niet bekend.

De strijd om de digitale portemonnee

MasterCard komt enkele maanden na de lancering van de Visa-variant V.me. Ook American Express lanceerde eerder dit jaar de vergelijkbare dienst Serve. Daarnaast zijn natuurlijk Paypal en Google ook actief in deze markt. De vraag is of de consumenten veel heeft aan zoveel verschillende portemonnees. Het is dan ook vraag of er een nieuwe standaard komt, of dat een aantal aanbieders er mee gaat stoppen.

Bron: Ook MasterCard krijgt digitale portemonnee