Creditcards vergelijken

MasterCard lanceert slimme creditcard met lcd scherm

MasterCard is in Singapore begonnen met uitgeven van "slimme" creditcards. In de creditcard is een klein toetsenbord en LCD ingebouwd, die vooral zal zorgen voor een betere beveiliging van de gegevens van de creditcards.

LCD vooral handig bij online transacties

Het LCD scherm biedt de mogelijk om een tijdelijke betaalcode aan te maken en deze vervolgens voor een online betaling te gebruiken. Eigenlijk is dit vergelijkbaar met een tijdelijke code voor transacties in internetbankieren. Omdat de code tijdelijk is en dus een pas vereist is, wordt een extra beveiligingslaag aangebracht bij online transacties.

De toekomst van betalen: van coin tot bitcoin

Het betalen met pinpas is al ruim 50 jaar min of meer hetzelfde gebleven. De komende 50 jaar zou dit wel eens heel anders kunnen gaan uitpakken. Betalen we dan met een mobieltje of gebruiken we biometrische informatie zoals vingerafdruk of irisscan?
En betalen we dan nog in euro's of gebruiken we bitcoins of een andere virtuele munteenheid? Belangrijk is in te zien dat contante betalingen voor de meeste consumenten nog altijd de voorkeur hebben. Nieuwere betaalmiddelen slaan niet altijd aan. Ook de chipknip heeft het met al zijn ogenschijnlijke voordelen en de steun vanuit de banken nooit door kunnen breken. Het betalen met mobiele telefoon lijkt ook nog niet erg van de grond te komen.
Het LCD scherm is vooral een kleine iteratie in het betalen met MasterCard. Als consumenten eenmaal hieraan gewend zijn, dan is te verwachten dat deze pas steeds "slimmer" wordt. Het startup bedrijf "coin" biedt de mogelijkheid om met een vergelijkbare LCD betaalpas, alle bestaande bankpassen en creditcards te vervangen. Ook andere functies kun je verwachten zoals het saldo overzicht of de mogelijkheid om geld over te boeken.

De bankpas en creditcard van de toekomst?

De nieuwe pas van MasterCard kan zowel dienen als bankpas als creditcard. Daarnaast is waarschijnlijk uw bankpasreader of andere toegangscode niet langer meer nodig om ergens te kunnen betalen. Het maakt het online betalen dus een stuk gemakkelijker. Het is natuurlijk afwachten of dit echt aan gaat slaan. Het voordeel dat de nieuwe pas goed aansluit op het huidige gebruik van betaalpassen. De overstap van de consument naar dit nieuwe systeem is daardoor vrij eenvoudig.

bron: pcmag.com