Creditcards vergelijken

Matige populariteit van de prepaidcreditcard

Na een studie van de Federal Reserve Bank of Philadelphia blijken mensen niet lang van een prepaidkaart gebruik te maken. Zij komen tot de conclusie dat men de kaart wel gebruikt, maar slechts voor een korte duur.

Wat is een prepaid creditcard?

Een prepaid creditcard is net als een echte creditcard, maar men kan niet rood staan. Van te voren zet de gebruiker een bedrag op de kaart, of hij koopt de kaart met een bepaald bedrag. Daarna kan hij er mee doen wat hij wil. Net als met een echte creditcard kan hij bijvoorbeeld online aankopen doen, geld afhalen bij een automaat, etc. Enige nadeel is dat prepaid creditcards niet altijd worden geaccepteerd, te denken valt aan een autohuur.

Studieresultaten

Uit de studie van de Federal Reserve Bank of Philadelphia is gebleken dat de meeste prepaid creditcards slechts voor maximaal 6 maanden worden gebruikt. Slechts 20% van deze kaarten worden intensief gebruikt. Als men de kaart gebruikt, dan is dat het meest tijdens een restaurantbezoek, bij een supermarkt en bij de benzinepomp.

Hoewel er uit de studie blijkt dat er in 2009 in Amerika 6 biljoen transacties zijn gedaan met de prepaid creditcard, voor een gezamenlijk bedrag van ongeveer 140 biljoen dollars, concludeert het onderzoek dat de kaart vooral voor tijdelijk gebruik is. Ze mag dan wel populair zijn, maar is dat slechts gedurende een beperkte periode.

Bron: Nasdaq.com