Creditcards vergelijken

Nemen we binnenkort afscheid van de vertrouwde plastic kaart?

Met de opkomst van alle nieuwe betaalmethodes vragen we ons af of we binnenkort afscheid moeten nemen van de plastic kaart. Het antwoord luidt: nee. Kijken we naar de ontwikkelingen binnen Google Wallet en Paypal, dan krijgen we er juist meer kaarten bij.

De ontwikkelingen van Google en Paypal

Zowel Paypal als Google bezit internetportefeuilles. In deze portemonnees vinden we creditcards van bijvoorbeeld Visa of Mastercard. Met deze portefeuilles kunnen we gemakkelijk betalen op internet, en ook het betalen met de telefoon is in opmars bij beide partijen.

Toch geven ze allebei toe niet enkel ‘mobiele’ portemonnees te willen zijn. Graag nemen ook zij een serieuze plaats in de betaalmarkt in. Vandaar dat beide groepen bezig zijn met plannen omtrent de ontwikkeling van een plastic kaart.

Waarom juist extra plastic kaarten?

De meest gebruikte betaalmethode is vooralsnog met de plastic kaart. Het is niet al te veel afhankelijk van speciale technische voorzieningen, zoals betalen met de mobiele telefoon. Ook worden plastic kaarten veel vaker geaccepteerd dan virtuele portefeuilles. Zodoende zullen groepen als Paypal en Google Wallet met het creëren van een plastic kaart op meerdere facetten kunnen inspelen binnen de betaalmethodes.

Toch wilt dit niet zeggen dat we nu voor altijd met plastic kaarten zullen betalen, of dat NFC-betalingen een eendagsvlieg zijn. Maar voor het moment blijven deze fysieke kaarten nog wel even in onze portemonnee zitten.

(Bron: Gigaom.com)