Creditcards vergelijken

Overboeken van Paypal naar je Mastercard

Ton Hermans

27/10/2020

Geld overmaken van je Paypalaccount direct naar je Mastercard kan nu ook in Europa, na een populair gebleken proef in de VS. De dienst Mastercard Send is vanaf vandaag toegankelijk in negen Europese landen, maar nog niet in Nederland.

Heb je iets verkocht via internet en daarbij gebruikgemaakt van Paypal, dan wil je het ontvangen bedrag meestal meteen overboeken van je internetportemonnee naar bijvoorbeeld je bankrekening.

Maar het kan in principe ook rechtstreeks naar je Mastercardsaldo. Wellicht vind je dit prettiger omdat je je kaart een makkelijk en inzichtelijk betaalmiddel vindt voor een bepaald doel of budget.

Mastercard maakt dit direct overboeken naar een kaart mogelijk met Mastercard Send, een optie in je Paypalportemonnee. Deze dienst wordt nu gelanceerd in negen Europese landen, waaronder Duitsland, Engeland, Italië en Spanje.

Wanneer Nederland aan dit rijtje wordt toegevoegd, is niet bekend. Waarschijnlijk verloopt de invoering in Europa gefaseerd.

In real time

Mastercard Send is een instant transfer. Dat betekent dat het geld in real time wordt overgeboekt en meteen op je creditcard of debitcard staat. Je ziet dat ook in de app van je kaart. De dienst is beschikbaar voor zowel particulier als zakelijk gebruik.

(door Ton Hermans, Creditcardvergelijking, 27 oktober 2020)