Creditcards vergelijken

Prepaid creditcard met IBAN-nummer

Creditcarduitgever DB Card komt met een prepaidkaart mét IBAN-nummer en BIC-code.

De DB Card Plus, een bestaande Nederlandse prepaid Mastercard, kun je voortaan uitbreiden met een internationaal bankrekeningnummer. Dit kan handig zijn.

Een praktisch voordeel is dat je tijdens het internetbankieren rechtstreeks geld kunt overmaken naar je creditcard. Je stelt makkelijk zelf periodieke overschrijvingen in, zodat er bijvoorbeeld elke maand automatisch een bedrag van je bankrekening naar de kaart gaat. Geld van anderen ontvangen is ook mogelijk.

Wel oplaadkosten

Deze oplaadmethode komt naast het gangbare opwaarderen via iDeal. Maar let op, de gebruikelijke oplaadkosten blijven van toepassing. Ook een overboeking via IBAN kost 1,5% van het bedrag, met een minimum van 2 euro per transactie.

Je volledige inkomen of belastingteruggaaf op de kaart laten storten is dus mogelijk, maar wellicht minder slim.

Eerst een DB Card aanvragen

Het IBAN-nummer is beschikbaar voor bezitters van de DB Card Plus. Dat is een uitgebreide versie van de normale DB Card, die je eerst moet aanvragen. De DB Card is in Nederland verkrijgbaar via deze pagina.

De DB Card wordt uitgegeven door het Britse Prepaid Financial Services. Niet door Deutsche Bank, zoals de merknaam DB Card misschien doet vermoeden.

(door Ton Hermans, 8 maart 2016)