Creditcards vergelijken

Qander stopt met creditcards

José Mast

17/01/2020

Heb je een Flex Visa Card, een Holland Visa Card of een Visa Card van creditcarduitgever Qander? Dan kun je deze vanaf 1 april 2020 niet meer gebruiken. Kun je je creditcard niet missen, dan zul je op zoek moeten naar een andere.

Qander, voluit Qander Consumer Finance, is in december 2019 gestopt met het uitgeven van creditcards, omdat het bedrijf de focus helemaal wil leggen op leningen.

Klanten kunnen bestaande creditcards nog tot en met 31 maart 2020 gebruiken. Daarna is het niet meer mogelijk om er betalingen mee te doen. Je kunt dan nog wel je rekening raadplegen in Mijn Qander en in de app.

Wat gebeurt er vanaf 1 april?

Heb je al een of meer reserveringen gedaan met de creditcard voor na 31 maart 2020? Die zul je dan op een andere manier moeten betalen. Je kunt de reservering bijvoorbeeld opnieuw doen met een andere creditcard.

Een negatief saldo op de creditcard kun je op dezelfde manier blijven betalen als je gewend was. Als je in termijnen betaalde, mag dat ook nog na 1 april 2020. Maar je mag ook in één keer het hele saldo terugbetalen. Dit kost niets extra.

Heb je al een bijdrage voor je kaart betaald voor de periode na 1 april? Die krijg je dan uiterlijk in de eerste week van april 2020 terug.

Toch een creditcard nodig?

De creditcard die je van Qander hebt gekregen, wordt waardeloos vanaf 1 april. Je kunt de kaart niet door een andere creditcarduitgever of bank laten overnemen. Wil je toch een creditcard houden, dan zul je op zoek moeten naar een andere creditcard.

(door José Mast, Creditcardvergelijking, 17 januari 2020)

Bekijk hier ons overzicht van Visa Cards.