Creditcards vergelijken

Vakantie: wat betaal je zeker met je creditcard?

De creditcard is vaak het beste betaalmiddel voor je vakantie. Niet alleen op reis, ook wanneer je boekt. Hier zijn vier dingen die je beter met de creditcard kunt afrekenen.

1. De reis zelf

Veel creditcards hebben een aanvullende reisverzekering. Vaak ben je hiermee gedekt tegen onverwachte kosten op reis. Bijvoorbeeld kosten die ontstaan door een vluchtvertraging. Denk aan een extra hotelovernachting of de aankoop van spullen die je dringend nodig hebt.

Wil je aanspraak maken op een vergoeding hiervoor, dan moet je wel je volledige vakantie met de creditcard hebben geboekt. Bij de bekende creditcards van Visa en Mastercard krijg je tot 150 euro terug bij een langdurige vluchtvertraging en 125 euro per dag voor noodzakelijke aankopen.

2. De borg voor je huurauto

Wanneer je een auto huurt, moet je meestal borg betalen. Doe dat met je creditcard. Want mocht de verhuurder onterecht extra kosten aanrekenen, dan kun je achteraf een betwisting indienen bij je creditcarduitgever.

Hij zal het afgeschreven bedrag terugstorten op je creditcardrekening en een onderzoek instellen. Kan de autoverhuurder geen goed bewijs overleggen, dan is de terugbetaling definitief. Let even op dat je hiervoor geen prepaid creditcard meeneemt. Autoverhuurders accepteren deze meestal niet.

3. Kleding, zonnebrillen en andere aankopen

Doe ook alle aankopen op de vakantiebestemming met de creditcard. Met de bekendste kaarten ben je namelijk verzekerd tegen verlies van gekochte producten. Wordt jouw koffer gestolen, dan krijg je de met een creditcard betaalde spullen die erin zitten dus vergoed. Natuurlijk wel alleen als je de diefstal meldt.

4. Tol op autowegen

Ga je met de auto, dan komt de creditcard van pas op tolwegen. Er zijn aparte tolpoortjes voor betalen met de creditcard. Deze hebben een veel kortere wachtrij. Dus met een creditcard op zak hoef je minder lang te wachten.

(door Ton Hermans, 24 februari 2016; Bron: ICS)