Creditcards vergelijken

Visa en MasterCard komen met digitale portemonnee

Zowel Visa als MasterCard brengen hun digitale portemonnee naar Nederland. MasterCard lanceert de portemonnee (masterpass) als eerste in Nederland. Visa volgt later met V.me.

Hoe werken deze digitale portemonnees?

De digitale portemonnees van de creditcardgiganten zijn sterk vergelijkbaar met andere digitale portemonnee zoals die van PayPal. U gebruikt voor het betalen alleen de loginnaam en wachtwoord van uw portemonnee. Om met uw portemonnee te kunnen betalen, kunt u vooraf geld overmaken naar uw portemonnee of uw creditcard koppelen aan de portemonnee, dan betaalt u achteraf zoals gebruikelijk is met een creditcard.

Wat is voordeel van deze portemonnees?

De verwachting is dat de portemonnees van deze betaalgiganten veel steun zullen ontvangen vanwege hun naam en vermeende veiligheid. Zowel Visa als MasterCard bieden alternatieve betaalmethodes. U kunt dus ook met American Express terecht en in de toekomst wellicht ook met iDeal of bankoverschrijving.
Een ander voordeel is de technologische voorsprong. Beide portemonnees bieden betalen via tablet of smartphone. En ook betalingen binnen apps - zelfs op TV apps zijn mogelijkheden bij deze apps. De creditcardgiganten lijken met deze portemonnees hun achterstand op bijvoorbeeld PayPal in te willen lopen.

Masterpass komt naar Nederland, V.me volgt

De digitale portemonnee van MasterCard komt als eerste naar Nederland, V.me van Visa volgt later. Wel hebben beide bedrijven diverse grote Europese e-tailers weten te strikken. Het is dus goed mogelijk dat u binnenkort bij het afrekenen van uw online aankopen het logo van V.me of Masterpass ziet staan.