Creditcards vergelijken

Visa komt met voorproefje digitale portemonnee V.me

Visa heeft de website V.me gelanceerd. De bijhorende betaaldienst is nog niet online, maar de website geeft wel een duidelijk voorproefje van de toekomstige digitale portemonnee van Visa. In 2012 moet deze van start gaan.

Hoe werkt V.me?

V.me is een online betaaldienst. Als u ergens wilt afrekenen, kunt u vaak kiezen uit Visa, Mastercard of iDeal. Een nieuwe optie wordt vermoedelijk V.me. Als u hiervoor kiest, kunt u betalen door alleen uw naam en wachtwoord in te voeren. Dit gaat dus erg snel. De betaling wordt gedaan door de creditcard die gekoppeld is aan uw V.me-portemonnee. Dit hoeft geen Visacard te zijn, andere creditcards zijn ook mogelijk.

Waarin verschilt V.me van alle andere digitale portemonnees?

De dienst van V.me doet sterk denken aan Paypal en het onlangs gelanceerde Google Wallet. Het voordeel van V.me zit vooral in de partij die erachter staat: Visa. De creditcardmaatschappij heeft jarenlange ervaring met online betaaldiensten en wekt onder consumenten veel vertrouwen, een cruciale succesfactor als het om betalen gaat.

V.me is open

Visa stelt ontwikkelaars in staat om mee te ontwikkelen aan de V.me-betaaldienst. Maar Paypal, Amazon, Google zijn allemaal al bezig met het bouwen van een open platform. Dat is logisch, hoe meer partijen een digitale portemonnee steunen, des te groter de kans op succes. Uiteindelijk is er maar plaats voor een beperkt aantal betaaldiensten. Toch gaat V.me net wat verder, door een verre vorm van integratie mogelijk te maken. Het is de verwachting dat hierdoor bijvoorbeeld games de dienst zullen omarmen voor in-gamebetalingen.