Creditcards vergelijken

Visa onthult betaalhandschoenen op Winterspelen

Ook Visa doet mee aan de Olympische Winterspelen. Het creditcardmerk pronkt in Pyeongchang met zijn nieuwste betaaltechnologie.

In het olympisch dorp en op alle evenementlocaties staan sporters én supporters drie nieuwe betaalmiddelen tot hun beschikking: winterhandschoenen, speldjes en stickers.

Alle drie wearables hebben een chip voor contactloos afrekenen van bijvoorbeeld souvenirs of een kop warme chocomel tijdens en na de wedstrijden. De betaalgadgets zijn gemaakt door Lotte Card, een Zuid-Koreaanse Visa-uitgever.

Vooral de handschoenen lijken nuttig, het is gemiddeld 4,8 graden onder nul in Pyeongchang. Bij het betalen hoef je dus geen koude handen te krijgen.

De handschoenen functioneren als een contactloze prepaid creditcard met een tegoed van 30.000 of 50.000 won (respectievelijk 22 en 37 euro). Wat de handschoenen zelf precies kosten, is nog niet bekend.

Olympische speldjes en stickers

Olympische herdenkingsspeldjes zijn traditioneel zeer gewilde souvenirs op iedere Spelen. Visa geeft verzamelaars de kans om te jagen op vier nieuw ontworpen speldjes, met ook weer een van bovengenoemde bedragen als betaaltegoed.

De sticker is er in acht varianten en kan in principe overal op bevestigd worden. De waardevolste sticker herbergt 200.000 won, bijna 150 euro.

De wearables zijn verkrijgbaar in elke Olympic Superstore in Pyeongchang.

Visa zelf zorgt voor meer dan 1.000 extra contactloze betaalterminals op de Spelen. De creditcardmaatschappij is een van de sponsors van het wintersportevenement, dat op 9 februari begint.

(door Ton Hermans, Creditcardvergelijking, 7 februari 2018, bron: Visa)