Creditcards vergelijken

Visa weer vriendjes met Paypal

Visa en Paypal gaan beter samenwerken. Je kunt binnenkort makkelijker je Visa-creditcard gebruiken bij een betaling via Paypal.

Ook kun je met je Visakaart geld overmaken naar je Paypalrekening. Dat kan in principe al, maar Paypal rekent er hoge kosten voor en toont de Visa-betaaloptie ook niet duidelijk.

Daardoor is het voor Paypalgebruikers veel voordeliger om hun normale bankrekening te kiezen. Visa en Paypal zijn hierdoor geen goede vrienden van elkaar. Maar daar komt verandering in.

Wat is Paypal?

Paypal is een hard groeiende betaalmethode op internet. Het is een soort digitale portemonnee waar je zelf geld in stopt voor online aankopen, via je bankrekening of creditcard. Maar je kunt er ook geld in ontvangen als je zelf iets verkoopt, bijvoorbeeld op Ebay of Marktplaats.

Paypal is dan ook vooral handig voor betalingen tussen consumenten onderling, internationaal. Een Paypalrekening openen kan vaak tijdens een bestelling, wat het erg toegankelijk maakt.

Visa en Paypal hebben hun nieuwe samenwerking gisteren bekendgemaakt. In ruil krijgt Paypal toegang tot beveiligingstechniek van Visa. De deal geldt vooralsnog voor de VS. Het is niet duidelijk wanneer ook Europa hiervan profiteert.

Paypal zegt 188 miljoen gebruikers te hebben in ruim 200 landen. Het aantal transacties lag in het afgelopen kwartaal een kwart hoger dan een jaar geleden.

(door Ton Hermans, 22 juli 2016; Bron: Businesswire.com)